Nagy változás jön az időjárásban: dupla veszély, az egész országra figyelmeztetést adtak ki

Hirdetés


Szombaton, kora estétől kell készülnünk a lehűlésre, egymás után két hidegfront tör be az országba, jócskán lehűl az idő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton is még mindig 29 és 34 fok közé esik és estére is csak 21 és 27 fok közé fog lehűlni a levegő.

A következő napokban azonban már érkezni fog a változás. Vasárnapra zivatarok miatt az egész országra figyelmeztetést adtak ki:


Fotó: Met.hu

Szombat éjszakától észak felől hidegfront éri el az országot, melynek mozgása lelassul, valószínűleg hétfő reggelre vonul át felettünk. A front előtt és a fronton több hullámban alakulnak ki zivatarok, heves zivataroknak is megvan az esélye – írja az OMSZ.

Hirdetés

Fázni valószínűsíthetően továbbra sem fogunk, ugyanis a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között várható holnap


Az OMSZ vasárnapi előrejelzése

Hétfőn változóan felhős időre, emelett sok napsütésre van kilátás. Záporok főleg délutántól alakulhatnak ki. Tovább csökken a hőmérséklet: délután már csak 23-28 fok lesz.

Keddtől újabb hidegfront érkezik, a sokéves átlagnál több fokkal hűvösebb idő valószínű: reggelente 7 és 15, délutánonként 21 és 26°C között alakulhat a hőmérséklet. Sok napsütés ígérkezik, elszórtan egy-egy záporral.


Hirdetés

Hozzászólások: