Nagy a baj! Már biztos, hogy Németországban is van koronavírusos fertőzött!

Hirdetés

A Nemzeti Egészségügyi Bizottság legfrissebb tájékoztatása szerint már 106 halálos áldozata van a Kínában kitört koronavírusnak.

A fertőzöttek száma csaknem megduplázódott a hétfői adatokhoz képest: már több mint 4500 esetről tudni. A legutóbbit Németországban, Münchentől alig 30 kilométerre regisztrálták – írja a Sky News.

A legtöbben, közel 100-an a járvány központjának tartott Vuhanban veszítették életüket, további hatan pedig Kína más városaiban. Többségük idős vagy olyan ember, aki már korábban is légzési problémákkal küzdött. A vírus ugyanis elsősorban a légutakat támadja meg, tüdőgyulladás tüneteit mutatja.

Hirdetés

Múlt hétvégén Kínában több millióan keltek volna útra, hogy megünnepeljék az új holdévet. A kormány azonban a fertőzésveszély miatt a legtöbb nagyvárost karantén alá vonta, megtiltotta az utazást, és a BBC információi szerint további három nappal meghosszabbította a szünetet, de felfüggesztették az iskolai és egyetemi félévek indulását is.

Vuhanban több mint 11 millió ember közlekedését korlátozta az önkormányzat. A város polgármestere, Zhou Xianwang azonban a kínai állami televízióban adott interjújában hétfőn elmondta, a lezárás előtt ötmillióan hagyhatták el a várost, és azt is elismerte, információkat tartottak vissza a nyilvánosság elől a járvány súlyosságáról.

Az Egészségügyi Világszervezet adatai alapján Kínán kívül, világszerte már mintegy 48 fertőzött betegről tudni, többek közt Franciaországban, az Egyesült Államokban, Vietnamban, Szingapúrban, Thaiföldön és Ausztráliában is erősítették meg, hogy koronavírussal fertőzött beteget találtak. Kínán kívüli halálos áldozatról azonban egyelőre nem tudni.

fotó:illusztráció!

Forrás: blikk.hu


Hirdetés

Hozzászólások: