Na erre nem számított senki! JÖHET az enyhítés Magyarországon, DE NAGYON DURVA KÖTELEZŐ SZABÁLYOKKAL térhetünk vissza a mindennapokhoz >>>

Hirdetés

Na erre nem számított senki! JÖHET az enyhítés Magyarországon, DE NAGYON DURVA KÖTELEZŐ SZABÁLYOKKAL térhetünk vissza a mindennapokhoz >>>Ezzel párhuzamosan újra kinyithatnak a hetek óta zárva tartó kisebb üzletek, és megváltozhat a nyugdíjasoknak fenntartott idősáv az élelmiszerboltokban.

Hirdetés

Májusban fokozatosan kinyithatnak a szállodák, az éttermek és a kávézók.Ez azzal is járhat, hogy az eddig érvényben lévő különleges nyitvatartási rend is megváltozik, például az időseknek előírt háromórás idősáv módosításával, valamint a kijárási korlátozás alatt felkereshető boltfajták bővítésével, az engedélyezett üzemidő növelésével. DE CSAK DURVA SZABÁLYOK MELLETT térünk vissza a mindennapokhoz!

Vagyis májusban újra kinyithatnak azok az üzletek, amelyek vásárló híján hetek óta zárva tartanak, például a ruha- és a cipőkereskedések, a játék- és a könyvesboltok. Az értékesítési helyeket úgy kell kialakítani, hogy a minimum másfél méteres távolság tartható legyen.

A jövő héttől országszerte mindenkinek előírhatják az arcmaszk, vagy a száj és orr eltakarására alkalmas eszköz viselését, ha boltba, vendéglátóhelyre, benzinkútra vagy egyéb nyilvános, ám zárt térbe megy – értesült a Magyar Nemzet.

Hirdetés

Oroszi Beatrix, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakértője az alábbi javaslatokat fogalmazta meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium múlt heti konferenciáján:

Közösségi szintű kontaktusszám mérsékelt, óvatos növelése. Enyhe lazítás a korlátozó intézkedéseken.Az egyéni tesztelések bővítése és ezzel a koronavírusos betegek azonosítási arányának jelentős növelése.Az azonosított új fertőzések és kontaktok lehető leggyorsabb és lehető legszigorúbb elszigetelése.Maszkhasználat kötelezővé tétele az egészségesek körében is, amikor közösségbe mennek.


Hirdetés

Hozzászólások: