Műtét közben lett rosszul egy orvos, mert nincs klíma a Kútvölgyi kórházba

Hirdetés

A hőség miatt lett rosszul operáció közben a napokban az egyik alkalmazott a budai Kútvölgyi kórházban – írja a Magyar Hang. A portál információi szerint a műtőkben évek óta nem működik a klímaberendezés, a felújítást arra hivatkozva halogatták, hogy hamarosan úgyis költözik a kórház.

A nyári melegben a műtőben 31 fokot mértek, ami lámpák alatt 35 fok is lehet. A sebészek fejkendőt kötve és egyéb „házi praktikákat” alkalmazva próbálják felfogni izzadságukat.

Hirdetés

A portál arról ír, hogy más fővárosi kórházakban a kánikula alatt a nap végére 36-38 fokra is felment a hőmérséklet a műtőkben, a helyzetet itt-ott otthoni használatra szánt mobil-klímával próbálták megoldani, az viszont a műtőkben csak kockázatosan használható, mivel nem cseréli a levegőt és ezzel növeli a fertőzésveszélyt.

A lap hivatalos tisztiorvosi iránymutatásokra hivatkozva azt írja, hogy a levegőt steril klímaberendezéssel kell biztosítani, ami képes óránkénti 20-szoros légcserét biztosítani. A műtőben nyáron sem lehet 25 foknál magasabb hőmérséklet.


Hirdetés

Hozzászólások: