Müller Cecília: aki esküvőre megy, az kerülje a menyasszonytáncot. Külön kitért arra is, hogy…

Hirdetés

Felszálló szakaszban van Magyarországon a koronavírus-járvány – közölte Müller Cecília az operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján. Az országos tisztifőorvos ismertette a napi adatokat, miszerint hazánkban 951 fertőzöttel nőtt a koronavírusos betegek száma, ezzel már 20 ezer feletti a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma.

Hirdetés

Müller Cecília elmondta, hogy körülbelül egy hete napi ezer beteget tartanak számon. Ezért ismét felhívta a figyelmet az alapvető szabályok betartására, amelyek nélkülözhetetlenek az egészségünk megóvása érdekében. Kérte, hogy bárkinek, aki valamilyen légúti tünetet észlel magán, semmiképp ne menjen közösségbe, ez érvényes a gyerekekre is. Részletezte a maszkhasználat fontosságát, és kérte, hogy ne csak azokban az élethelyzetekben viseljünk maszkot, amelyeket jogszabályban meghatároztak. Ilyen például a sorban állás, lift, taxi, várótermek, szeretteink otthona.

Külön kitért arra is, hogy aki esküvőre megy, az kerülje a menyasszonytáncot. Mint mondta,

EGY SZÉP FEHÉR PAMUTKESZTYŰ VISELÉSE AJÁNLOTT AZ ESKÜVŐKÖN.
Müller Cecília a helyes maszkviselés szabályairól szólva arra kért mindenkit, hogy köhögés, tüsszentés után mindenképp cserélje le a maszkját. Hozzátette, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere tegnap videokapcsolaton keresztül egyeztetett a kórházak igazgatóival az aktuális járványügyi intézkedésről. A tárcavezető továbbra is fegyelmezett védekezésre kérte az intézmények vezetőit, mivel már nem gócpontokban van jelen a vírus, hanem közösségi terjedésről beszélünk.

Hirdetés

Müller Cecília kiemelte: a kórházak ágykihasználtsága jelenleg 53 százalékos. Jelenleg Budapesten a dél-pesti kórházban, a Szent János kórházban és a Korányiban fogadják a koronavírusos betegeket. Budapest határain kívül is meghatározták a régiós központi kórházakat. Müller Cecília kiemelte: a legfontosabb cél, hogy a vírusfertőzötteket egy helyre koncentrálják, tehát maradjanak „tiszta kórházak”.

Forrás: index.hu


Hirdetés

Hozzászólások: