Most jött a durva bejelentés! Börtön jár ha valaki nem fizet gyerektartást!

Hirdetés

Akár már a tartásdíj fizetésének határideje utáni napon a rendőrséghez fordulhat az, aki nem kapta meg gyermeke után a pénzét – volt, aki azonnal élt is a lehetőséggel.

Engem az egyáltalán nem érdekel, miért nem akar, vagy nem tud fizetni. Nem mondhatom a gyerekeknek, hogy a hónap utolsó napjaiban teszem azt azért nem lesz hús ebédre, mert apu nem adott pénzt. Naná, hogy segítséget kérek, amitől aztán megijed, és azonnal fizet – foglalta össze a kérdéssel kapcsolatos gondolatait az asszony.

Ilyen, és az ehhez hasonló történetek gyakorlatilag mindennaposnak számítanak, olyannyira, hogy Baranyában az utóbbi esztendőkben legalább százharminc esetben indítottak tartásdíj elmulasztása miatt nyomozást.

Hirdetés

Bár tudomásunk szerint arra nem volt példa a megyében, hogy valaki rács mögé került volna a nem fizetés miatt, legutóbb Budapesten egy férfi 108 napot töltött előzetesben, majd felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

A fizetés elmulasztóira legsúlyosabb esetben három év börtön is várhat, ám a bírói gyakorlat szerint általában pénzbüntetést, vagy közérdekű munkát szabnak ki rájuk.-írja a hirmagazin.eu


Hirdetés

Hozzászólások: