Most érkezett: Orbán Viktor nagy bejelentése a Hír TV-ben:

Hirdetés

Most érkezett: Orbán Viktor nagy bejelentése a Hír TV-ben:

Jelenleg a kórházi ágyak biztosítása a kulcskérdés, de az ország jól védekezik a második hullámban is.

Orbán Viktor a HírTV-ben adott szerda este interjút, melyben elmondta, a járványhelyzetre vonatkozó intézkedéseket hoztak. A kórházi ágyak biztosítása jelenleg a kulcskérdés. 200 ezer fertőzött esetén 16 ezer kórházi ágy kell, míg 400 ezer esetén 32 ezer – mondta a kormányfő. A fő kérdés, hogy kell-e halasztani műtéteket, vagy kell-e új kórházakat bevonni. Ma úgy döntött a kormány, hogy nincs szükség a műtétek elhalasztására.

Vannak első lépcsős kórházak, jelenleg ott folyik a vírussal fertőzött emberek kezelése. Ha ott elfogytak az ágyak, akkor jönnek a második és harmadik lépcsős kórházak.

Hirdetés

Szólt arról is, hogy gyakran kell kórházi személyzetet átvezényelni. Ez mindig a legkényelmetlenebb. Elmondta, hogy a vezényeltek száma nem érte el az orvosok és az ápolók egy százalékát sem.

„Nem kell a mindennapi életet szigorító intézkedéseket hozni. Sikerült jól védekezni tavasszal, és ha összefogunk, újra sikerülni fog anélkül, hogy leállna az ország” – hangsúlyozta.

A miniszterelnök az interjúban elmondta, adókönnyítésekről tárgyaltak, valamint otthonteremtési program pilléreit tárta eléjük Novák Katalin. 2022. december végéig ismételten 5 százalékos lesz az újépítésű lakásokra az áfa.

Az orvosok 120 százalékos béremeléséről szólva elmondta, a járvány felől nézi a világot és úgy látták, hogy 7-8 hónapig még nem szabadulunk a járványtól, az orvosoknak emberfeletti erőfeszítést kell tenni, ezért kell most biztosítani számukra a fizetésemelést.

Azt is kiemelte, hogy a magyar orvosok világszínvonalon tudnak teljesíteni, a külföldi elszívóerő mindig is nagy lesz, de a béremeléssel talán ezt fékezni tudják.

„A bérek önmagukban nem meghatározóak, így az infrastruktúra és a kórházi légkör esetében is változás kell, és akkor biztosan sokan itthon fognak maradni” – tette hozzá.

Hirdetés

A költségvetési fedezet megvan a béremelésre, a pénzügyminiszter rábólintott – mondta el Orbán Viktor.

A vezénylésről is beszélt, amely szerinte élet-halál kérdése. Járvány idején nem a normális munkarendben kell dolgozni, ekkor kell vezényelni. De kihangsúlyozta, hogy az egészségügyi dolgozókat nem lehet minden nap máshova tenni, nem lehet őket rángatni.

A hálapénz felszámolásáról is említést tett. „Kívülről nehéz okosnak lenni, de ezt az Orvosi Kamara kérte, ők dolgozták ki a tervet. Nem válaszoltunk meg minden kérdést, és az Orvosi Kamara nélkül nem is lehet” – tette hozzá.

Soros György megtámadta hazánkat
Soros György ma arra szólította fel az EU-t, hogy indítson ellenünk próbapert. Ennek kapcsán a miniszterelnök elmondta,

„ha valaki próbapert akar indítani Magyarország ellen, akkor tegye”.

Soros az az ember, aki külföldön támadja meg a hazáját.

„Nem az a fontos, hogy mit mondanak, hanem az, hogy miért mondják” – mondta. A támadások az európai baloldal támadásai, mindig olyan országokat támadnak meg, ahol nem baloldali a kormány.

Ezt úgy hívták régen, hogy internacionalista segítségnyújtás.

Ma Magyarországon a nép a baloldal ellen van – és egyébként ők is a nép ellen -, ezért próbálják őket külföldről segíteni, hatalomra juttatni őket.

A magyar ellenzék be van darálva és be van töltve. Nem tudom ezt máshogy hívni, mint Soros-kolbásznak – fogalmazott Orbán Viktor.

Soros György bizalmasa, Vera Jourová a magyarokat tökfilkónak nézte, akik szerinte nem tudnak dönteni. Ez ellen kell fellépni. „Ez már olyan sértés, ami nem politika” – fogalmazott. Megsértette a magyar népet, ezért távoznia kell.

Hirdetés

„Az, hogy Jourová Soros György embere, az nem újdonság. Nem Csehországot, és a cseh embereket képviseli” – mondta a kormányfő.

Karácsony Gergely felvetésére -, hogy a baloldali önkormányzatokat támogassa az Európai Unió – is reagált a miniszterelnök. Erre reagálva a elmondta, hogy az önkormányzatoknak eddig is volt lehetőségük, hogy közvetlenül szerezzenek pénzt Brüsszeltől, de ebben nem jeleskedtek.

Mindezzel szemben a magyar kormány lényegesen jobban tud érdeket képviselni.

Azonban jó program nélkül semmilyen forrást nem lehet kapni – tette hozzá. Egyébként Magyarországról több pénz megy ki, mint amennyi bejön. Ráadásul a Next Generation alapból érkező pénz egy hitel, és ha egy ország nem tud fizetni, akkor mi fogunk fizetni helyette – ismertette a kormányfő.

Orbán Viktor szerint az uniós hitel esetében egyelőre kérdéses, hogy mennyire éri meg Magyarországnak. Azért mondtuk erre igent, mert vannak déli tagországok, amelyek az összeomlás szélén állnak, és az minket is alaposan érintene – tette hozzá.

„Ez egyébként nem egy égből hulló manna, ez egy hitel, amit vissza kell fizetni” – mondta a kormányfő.Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor
Forrás: ripost.hu


Hirdetés

Hozzászólások: