Most érkezett! Eltörlik a karantént a védettségi igazolvánnyal rendelkező utasoknak!

Hirdetés

Gulyás Gergely szerint holnap elérhetjük a négymillió oltottat és jöhetnek az újabb enyhítések. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón beszélt a részletekről, melynek legfontosabb pontja számunkra, hogy vélhetően holnaptól karanténkötelezettség nélkül lehet bejönni az országba a védettségi igazolással rendelkező honfitársainknak.

Hirdetés

Védettségi igazolványt kaphat az, aki Magyarországon megkapta a védőoltást, vagy igazoltan átesett a koronavírus-fertőzésen, illetve ha valaki vélhetően átesett a fertőzésen, de nem tudott róla vagy nem készült róla teszt és utólag elvégzett ellenanyag-vizsgálat igazolja a fertőzésen való átesését is.

Mivel sokan azért nem indultak útnak, mert nem tehették meg, hogy az utazás után 10 napot karanténban töltsenek, ezért azt gondolom, hogy újabb fejezet indul a külföldi utazások tekintetében.

Hirdetés

Az Utazómajom márciusi felmérése alapján az olvasók 57%-a tervez idén külföldön és belföldön is utazást, 22%-a kizárólag külföldön, 4%-a csak belföldön, 4%-a még vár, hogy hogyan alakulnak a számok és 4%-a nem tervez a következő 4 hónapban utazást. Egy hónappal később már a válaszadók több, mint 72%-a szavazott arra, hogy külföldön és belföldön is utazna idén, tehát rendkívül látványos javuló tendenciát mutatnak a számok. A felmérés természetesen nem reprezentatív, de szép számmal, 6000-nél is többen vettek rajta részt.

Hirdetés

Hozzászólások: