Most érkezett: április 27-től kötelező lesz maszkot viselni a BKV-n

Hirdetés

A főpolgármester döntése értelmében április 27-től kizárólag maszkban lehet igénybe venni a BKK járatait, és újra lezárják a Margitszigetet.

Ahhoz, hogy fokozatosan enyhíteni lehessen a korlátozásokon, először szigorítanunk kell – írja Karácsony Gergely Facebook-oldalán, ahol közzé tette legújabb, a járvány terjedésének megfékezése érdekében bevezetett szigorú intézkedéseket. Az egyik új korlátozás a közösségi közlekedést érinti: április 27-től, azaz jövő utáni hétfőtől a BKK járatait kizárólag kendővel vagy sállal eltakart arccal vagy maszkban lehet igénybe venni.

Hirdetés

A másik intézkedés a lezárásokra vonatkozik:

„A kormány által az önkormányzatoknak biztosított jogomnál fogva ismételten elrendeltem, hogy majdnem az egész hétvégére legyen lezárva a Margitsziget. A húsvéti tapasztalatokra építve most szombaton és vasárnap reggel 9 és este 8 óra között lesz a lezárás, így a futók, szigorúan betartva a 10 méteres követési távolságot, a kora reggeli és esti órákban ki tudnak menni sportolni. Óbuda-Békásmegyer polgármesterével egyeztetve ugyanez a korlátozás érinteni fogja az Óbudai-szigetet is”

– írja Karácsony.


Fotó: Facebook

Hirdetés

Hozzászólások: