Minden ujjhoz köthető egy szerv – Nyomd 5 percig, hogy elmúljon a fájdalom

Hirdetés

Még mielőtt a modern egészségügy ilyen terjedelmesen kiépült volna, leginkább természetes módszerekkel próbálták enyhíteni a fájdalmakat. A gyógynövényeket és a célzott masszázst is gyakrabban hívták segítségül.
Létezik egy ősi japán gyakorlat, a Jin Shin Jyutsu, amelynek segítségével, bizonyos pontokra mért nyomásokkal a fájdalom szinte azonnal megszüntethető.

Azon az elven alapszik, miszerint a testünkben lévő energiaáramlást, néha fizikai, mentális és érzelmi gátak is lassíthatják vagy akadályozhatják. A kezekre gyakorolt nyomás bizonyos pontokon segítheti ennek az áramlásnak a zavartalanságát.

Hirdetés

Nézzük, melyik ujj melyik szervhez köthető.

Hüvelykujj
A gyomorhoz és a léphez. Ennek az ujjnak a nyomása segít enyhíteni a hasi fájdalmakat, a fejfájást és a bőrproblémákat. Érzelmi szinten csökkenti a stresszt, az idegességet és az aggodalmaskodást.

Mutatóujj
A veséhez és a hólyaghoz. Segít enyhíteni az emésztési panaszokat, az izom-, hát- és fogfájdalmat. Lelki oldalról segít csökkenteni a félelmet és a szégyenlősséget.

Középső ujj
A májhoz és az epehólyaghoz. Hatással van a vérnyomásra, a fáradtságra, a menstruációs fájdalomra, látási és vérrel kapcsolatos problémákra. Érzelmi szinten szabályozza a haragot, hangulatingadozást, idegességet és keserűséget.

Hirdetés

Gyűrűs ujj
A tüdőhöz és a vastagbelekhez. Segít a légzési problémákon, az emésztési rendellenességeken és a fülproblémákon. Lelki szinten segít elűzni a negativitást, a sötét gondolatokat, a félelmet az elutasítást, a szomorúságot és a depressziót.

Kisujj
A szívhez és a vékonybelekhez. A szív és a vázrendszer egészségére van jó hatással. Érzelmi szinten kezeli az önbizalomhiányt, a pesszimizmust és ez enerváltságot.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

Forrás: tudasfaja.com


Hirdetés

Hozzászólások: