MINDEN NYUGDÍJASNAK! Nyugdíjemelés, nyugdíjprémium, nyugdíjkorrekció 2022! Most tették közzé:

Hirdetés

Beterjesztette Varga Mihály pénzügyminiszter a 2022-es költségvetés tervezetét. Ebből látszik, milyen forrásokat különítenek el a nyugdíjasok számára, és milyen intézkedések várhatók.

A jövő évi költségvetési terv 3 százalékos fogyasztói árindexet számol 2022-re, ennek megfelelő mértékben, vagyis 3 százalékkal fognak emelkedni a nyugdíjak jövő év januártól.

Hirdetés

2021-ben az 3 százalékos infláció helyett 3.6 százalékos lehet a valós infláció. Ez egy júliusi korrekcióval orvosolhatnak a nyugdíjaknál, azaz egy 0.6 százalékos mértékű emelés várható.

Még sor kerülhet idén egy novemberi nyugdíj korrekcióra, erre vonatkozóan majd később lesznek pontos adatok.

24.hu kalkulált, eszerint, ha a mostani 148 ezer forintos átlagnyugdíjból indulunk ki, akkor az idei és jövő év eleji emelések után 2022-től kezdve akár 153 ezer forint felett is lehet az átlagnyugdíj.

Hirdetés

Folytatják a 13. havi nyugdíj visszaépítését, a jövő évben kétheti plusz ellátást kapnak a nyugdíjasok, melyre a kormány 160.3 milliárd forintot különít el. Ez átlagosan 74 ezer forint pluszt jelenthet 2022-ben.

Varga Mihály pénzügyminiszter szinte egészen biztosan benne, hogy jövőre lesz úgynevezett nyugdíjprémium is, amelyre 68.5 milliárd forintot különítettek el írja a liner.hu.

Forrás: 24.hu, liner.hu
Címlapfotó: illusztráció


Hirdetés

Hozzászólások: