Milyen orvos az ilyen?Rákkal diagnosztizálta félre a gyerekeket ez az orvos, hogy pénzt csaljon ki a szülőktől

Hirdetés

Egy brit gyerekorvos elbocsájtása előtt áll, miután állítólag tévesen rákkal diagnosztizált három gyereket is, hogy a családjaikkal kifizettesse a kezelésüket.

Dr. Mina Chowdhury egy galsgow-i magánklinika igazgatója a veszteséges üzlet anyagi nyomásának hatására döntött úgy, hogy a félrediagnosztizált gyerekek szüleitől fognak pénzt kicsalni.

Dr. Chowdhury az egyik kislánynál gyomorrákot diagnosztizált, amit ha sürgősen nem kezelnek, elterjedhet a gyerek szervezetében. Októberben hívta be magához az első anyukát, akit csak a gyermek távozása után tájékoztatott:

Hirdetés

Egy komoly dologról kell beszélnünk. Egy komoly dologról, amitől minden szülő retteg. Az R betűs szóról van szó.

A vizsgálat több, mint 3000 fontba (több, mint egy millió forintba) került volna, miután a doktor a szülőket az NHS gyermek onkológiai osztály helyett saját céghez irányította a szülőket azzal az indokkal, hogy nem elérhető a szükséges felszerelés Skóciában illetve hogy túl hosszú lenne a várakozási idő.

A doktor ezt a még két másik családdal tette meg, mire az egyik szülő elvitte gyerekét egy másik helyre is kivizsgálásra, ahol kiderült, hogy a korábbi diagnózis egyetlen jele sem található a kicsi szervezetében.

( Unilad.co.uk)

fotó:illusztráció

Forrás: blikk.hu

Hirdetés

Hozzászólások: