Milliárdos fejlesztések indultak uniós forrásból Pécs déli ipari parkjában

Hirdetés

Fotó: Facebook/Pécs Déli Ipari Park

Üzemcsarnokot építenek és infrastrukturális fejlesztéseket – így egyebek mellett parkolóbővítést – hajtanak végre két, összesen több mint 1,2 milliárd forintos forrással járó európai uniós pályázat segítségével Pécs déli ipari parkjában.

Hirdetés

A baranyai megyeszékhely önkormányzata keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a forrásokat még az előző városvezetés idején, 2018-ban nyerte el az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből, de a munkálatok csak az elmúlt napokban indultak meg.

A beruházások részeként – csaknem 800 millió forintos támogatással – egy bérbeadásra szánt, 2200 négyzetméteres üzemcsarnokot, hozzá pedig több mint 600 négyzetméternyi irodát, szociális blokkot építenek. Az épület bővítésére is lesz lehetőség, kész tervek állnak a későbbi bérlő rendelkezésére.

Hirdetés

A másik beruházás részeként – 430 millió forintos támogatás felhasználásával – az új csarnok közműbekötéseit végzik el, emellett infrastruktúrafejlesztést hajtanak végre, egyebek mellett egy negyven férőhelyes parkolót építenek meg – közölték.

MTI


Hirdetés

Hozzászólások: