Mi a fene történt Gesztesi sírjával? Helyszíni képek

Hirdetés

Fotó: Keller Mátyás

A színész sírja körül szerteszét hevertek a koszorúk és a mécsesek… Kiderítettük, mi történt…

Szörnyű látvány fogadott bennünket, amikor csütörtök délelőtt ellátogatottunk a január 4-én tragikus hirtelenséggel elhunyt Gesztesi Károly sírjához.

Éppen három héttel a temetése után ugyanis a virágok, a koszorúk és a mécsesek szétdobálva, összetaposva hevertek a földhalom körül- írja a Ripost.hu

Az ember első gondolata ilyenkor az, hogy valaki szándékosan dúlta fel a síremléket, de bíztunk benne, hogy nem így van! A temetés után kész zarándokhellyé vált a színész nyughelye; volt tanítványai és rajongói is rendszeresen kijártak a temetőbe. Gesztesi Károlyt mindenki szerette, így aligha akadhat olyan ember, aki ilyesmire képes… A sír körül különös nyomokra bukkantunk…Lapunk munkatársa azonnal hívta a temetőgondnokot, aki azt ígérte utána jár mi történhetett, majd hozzátette: nem lepődne meg, ha kiderülne, valóban vandálok garázdálkodnak a sírkertben, hiszen a múltban volt már erre a példa a település másik temetőjében.

Fotó: Keller Mátyás

„Szerencsére az kijelenthető, hogy nem vandálok törtek be a temetőbe” – kezdte a ripost-nak Barna Béla temetőgondnok.

„Sajnos úgy tűnik, egy őz garázdálkodott a sírhelyeknél… Megtaláltam a nyomokat a kerítés mellett kívül és belül is. Mivel a vadbetörések nem ritkák a környéken, ezért tavaly 350 méter hosszan helyeztünk el vadhálót, amit lekampóztunk, az alját pedig szögesdróttal erősítettük meg. Ez a módszer hatékonynak bizonyult a vaddisznókkal szemben, de úgy tűnik, az őzeket már nem tartja vissza… Ahogy látom, átugorhattak a kerítés felett élelem után kutatva… Télen sajnos nem ritka, hogy a koszorúkat lelegelik a sírokról. Mivel Gesztesi Károly nyughelyén mindig vannak friss virágok, ezért most azt túrták szét… Már neki is láttam, hogy helyre rakjam az érintett sírokat” – mondta lapunknak a gondnok.

Budakalász lakóinak régóta okoznak fejfájást az elszaporodott vadak. Legutóbb éppen tavaly tavasszal jelent meg egy cikk a kisváros hivatalos weboldalán, amelyben arról számoltak be, hogy két budakalászi temetőbe is beszabadultak a vaddisznók, amik komoly károkat okoztak a sírokban. Az önkormányzat akkor megoldást ígért.

„Az eseteket követően a megoldás kidolgozását azonnal megkezdte az önkormányzat. Az esős idő elmúltával speciális vadriasztó permetet fújnak ki az érintett területeken. Végleges megoldásként hamarosan mindkét helyszínen vadbiztos hálót helyeztet el a város, valamint megkezdik a bozótirtást is. E lépésekkel várhatóan sikerül gátat szabni a hasonló kellemetlen eseteknek” – írták akkor az illetékesek.

Nos, a jelek szerint, ha a vaddisznókkal sikerült is megküzdenie a település vezetőinek, az őzekkel még harcban állnak.

Forrás: ripost.hu


Hirdetés

Hozzászólások: