Mesefallá varázsolták a betonkerítést egy rábaközi faluban

Hirdetés

Rábakecöl szép példával jár elöl a településszépítésben.
Rábakecöl bájos, 703 fős település Győr-Moson-Sopron megyében, a Dél-Rábaköz szélén helyezkedik el, Vas megyétől a Rába és a Kis-Rába választja el. A község első írásos említése 1162-ben található a levéltári feljegyzésekben, valaha királyi várbirtok volt.

A Rába folyón a vízi túrázók szívesen kötnek ki csónakjaikkal a ligetes ártérhez. A községen átvezet a Balatonra igyekvő kerékpáros turisták útvonala, most pedig gyönyörű mesefal épült két főút, a 8428-as, Vásárosfalu felől érkező, és a 8611-es Kapuvár felé vezető út kereszteződésénél, a falu központi helyén.

Hirdetés

Az idei, ezúttal street art témájú, szeptember végi nyárbúcsúztató keretében Harsányi Zotmund Bence, becenevén Makk, az InkSane Colors csapat tagja rekordot döntött, hisz háromfős csapata helyett, mindössze egy nap leforgása alatt, egymaga készítette el a Tündérkert játszótér mögötti csodaszép mesefalat.

Az országosan is elismert dunaújvárosi csapat nevéhez köthető a Molnár Ferenc születésének 140. évfordulójára kiírt nyertes pályamű elkészítése Pakson, ahol a Pál utcai fiúk jelenetét festették a falra több mint 150 m2 nagyságú felületen.

A Rábakecölön álló jellegtelen betonfal egy parkolót övez, de a játszótér is mögötte található, a megszépítését pedig Tuba Erik polgármester szervezte meg.

“A 20 méter hosszúságú betonfal mesefallá alakítását részben társadalmi munkában készítette el az országos hírű, dunaújvárosi InkSane colors graffitis csapatának egyik tagja. Ők nyerték meg a Molnár Ferenc 140. születésnapjára meghirdetett évfordulós pályázatot is Pakson. Többnapos munkában vállalták a feladatot, de Harsányi Zotmund Bence saját rekordot állított fel, és egyedül elkészült egy nap alatt a meseszép alkotással” – mondta el Tuba Erik polgármester.

A munkafolyamat

Utolsó simítások

Hirdetés

Az egyébként tetoválóművész Harsányi Zotmund Bence szeptember utolsó vasárnapján végzett a munkával. Szombaton kinyomtatta a képeket, felvázolta a falra azokat, majd másnap délelőtt 11-kor hozzákezdett a festéshez a graffitis festékszórójával, este hat órakor pedig már kész is lett a mű.

A speciális festékanyagot Kovács Tibor tetoválóművész biztosította, aki a Pajtaműhely Hagyományőrző Közművelődési Alapítvány elnöke, a polgármester pedig rajta keresztül jutott el a nagyszabású munkát kiválóan kivitelező Bencéhez.

Forrás: sokszinuvidek.24.hu
Képek: Facebook/Halbritter Gyuláné

Hirdetés

Hozzászólások: