Merkely Béla: Eddig minden vizsgált Sinopharmmal oltottnál találtak antitestet

Hirdetés

A Semmelweis Egyetemen még nem találtunk olyan kínai vakcinával beoltott személyt, akinek ne lett volna pozitív, a tüskefehérjével ellenes antitestje két dózis beadását követően, tehát minden esetben kimutatható ellenanyagot detektáltunk – mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora a Magyar Nemzetnek.

Hirdetés

Merkely azt is elmondta a lapnak, hogy az egyetemen végzett laboratóriumi mérési eredmények a Sinopharm-vakcinák beadását követően akár több százszoros ellenanyagszintet mutattak az átfertőzöttségnél tapasztalt értékhez képest, de a legalacsonyabb érték is az átfertőzöttség hatására kialakuló ellenanyagszintnek felelt meg.

A rektor szerint a Sinopharm oltóanyagát nem lehet összehasonlítani más Magyarországon használt vakcinatípussal, mert a kínai oltóanyagban a teljes elölt vírus benne van, míg a többi a koronavírus tüskefehérjéjének egy része ellen termeltet ellenanyagot. Merkely úgy véli, a Sinopharm szerében rengeteg másféle fehérje is van, amelynek következtében a kínai vakcina nem kifejezetten egyetlen, hanem sokféle fehérje ellen fejt ki immunválaszt.


Hirdetés

Hozzászólások: