Mentő vitte el a Liszt Ferenc repülőtérről a Kínából érkező gép lázas pilótáját

Hirdetés

Mentő szállította kórházba a Liszt Ferenc repülőtérről a Shanghai Airlines kedden érkezó gépének pilótáját – írja a Magyar Hang.

A portál információi szerint a budapesti reptéren 19.37-kor landoló, Shanghajból érkező gép pilótáját lázas, eszméletlen állapotban, hordágyon vitték el a mentők. Mindezt egy, a reptéren dolgozó munkatárs árulta el a lapnak. A Magyar Hang ezt követően megkereste a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kommunikációs osztályát, amely a lap értesüléseit megerősítve az alábbi információkat közölte:

Hirdetés

„A ma este Sanghaiból Budapestre érkező járat személyzete előzetesen jelentette, hogy az első tiszt lázas. A tisztet leszálláskor már helyszínen orvos várta és azonnal megvizsgálta, de koronavírus gyanúja nem merült fel” – tudatták, hozzátéve: „Az első tisztet a láz miatt további megfigyelésre az OMSZ a Szent László Kórházba szállította, a gépet pedig a Budapest Airport Kényszerhelyzeti Készültségi szolgálata a légitársaság kérésére fertőtlenítette. Mivel fertőzés gyanúja nem merült fel, az utasok speciális intézkedés nélkül elhagyhatták a repülőgépet”.

A lap más repülőtéri forrásokra hivatkozva úgy értesült, a gép még a levegőben volt, amikor a kapitány arról tájékoztatott, hogy az első tiszt már 8 órája 39,5 fokos lázzal küzd. Azt az értesülést, miszerint a beteg eszméletlen állapotban lett volna a landolás után, a portál ezen informátora cáfolta.

Hirdetés

Hozzászólások: