Megugrott az esetszám! 43 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. Az Operatív Törzs azt közölte, hogy:

Hirdetés

Megugrott az esetszám! 43 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. Az Operatív Törzs azt közölte, hogy:

43 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4696 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 602 fő, 3499-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 595 fő. Az aktív fertőzöttek 34 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultaknak pedig a 44 százaléka budapesti. 73 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

Hirdetés

A mostani esetszám növekedés kapcsán érdemes megjegyezni, hogy utoljára május 26-an volt 43 új fertőzött, ennél több pedig május 16-án, akkor 56 új esetet regisztráltak. A másik oldalról viszont sajnos trendszerű, ami bekövetkezett, látva, hogy a környező országban is egyre több esetet regisztrálnak.

Az Operatív Törzs azt közölte, hogy a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Mint írják, az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. Az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie.

Forrás: koronavirus.gov.hu, mfor.hu


Hirdetés

Hozzászólások: