Megszólalt Gerendai Károly a Lupa-tónál történt tragédiáról: “Úgy tudom, többen is végignézték, amint a szerencsétlenül járt fiatalember elsüllyedt a vízben”

Hirdetés

„Úgy tudom, többen is végignézték, amint a szerencsétlenül járt fiatalember elsüllyedt a vízben. Rejtély, miért nem riasztották rögtön a vízimentőket” – mondta.

Mint arról korábban beszámoltunk, tragikus baleset történt a Lupa-tavon. Egy fiatal belefulladt a vízbe.

A hírt az Országos Mentőszolgálat is megerősítette. A 20 éves fiú kapálózott a vízben, ezt ketten is látták, de először nem a vízimentőknek, hanem más civileknek szóltak. Körülbelül 10 perc múlva riasztották őket, ezután a szakemberek gyorsan a helyszínre értek, megkezdték az újraélesztést, de a fiatal életét már nem tudták megmenteni.

A balesetről és annak körülményeiről Gerendai Károly, a Lupa Beachet üzemeltető cég tulajdonosa nyilatkozott a Blikknek.

“Ez az ötödik évadunk, és büszkék voltunk rá, hogy mennyire biztonságos a strandunk, pedig évente 200 ezer vendég is megfordul nálunk” – mondta.

“Úgy tudom, többen is végignézték, amint a szerencsétlenül járt fiatalember elsüllyedt a vízben. Rejtély, miért nem riasztották rögtön a vízimentőket, pedig két irányban is van belőlük egy-egy a parton.”

Hirdetés

A lapnak a vízimentőket biztosító cég vezetője is nyilatkozott.

Seller András, a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat elnöke azt mondta a Blikknek:

“A balesettől 200 méterre volt a legközelebbi vízimentőnk.

Miután a Lupa Beach menedzsere rádión riasztotta őket, fél perc alatt hárman is a helyszínre értek.

Végtelen szomorúsággal tölt el bennünket ez a baleset, ha a fürdőzők azonnal szólnak, több esélyünk lett volna segíteni.”

Az egyik vízimentő pedig arról számolt be, hogy este fél nyolc lehetett, amikor a fiatalember a parttól pár méterre bajba került.

“Amikor felbukkant, levegőért kapkodott, a kezével csapkodott, majd némán elmerült.

Két lány ezt végignézte a parton, ők két másik vendégnek szóltak, tíz percig együtt keresték a férfit, majd segítséget kértek a strand személyzetétől.

Ahol elmerült, ott 4 méter mély a víz, a kollégám hozta fel és húzta ki őt a partra. Összesen tizenöt percig lehetett a víz alatt, egész nap csak egy zacskó chipset evett, talán ezért nem volt ereje tovább küzdeni. Én a mentőknek segítettem az újraélesztésben, de sajnos már nem lehetett megmenteni az életét.”


Hirdetés

Hozzászólások: