Megszólalt az ismert gyerekorvos a koronavírus kapcsán: lesz fertőzött csecsemő Magyarországon – videó

Hirdetés

A koronavírussal kapcsolatos élő Youtube-videóval jelentkezett be dr. Novák Hunor gyermekorvos kedd délután. A szakember első mondatai között leszögezte: szinte biztos, hogy kétszer annyi koronavírussal fertőzött beteg van az országban, mint amennyiről tudunk, sőt: nem elképzelhetetlen a több ezer vírushordozó sem, emiatt a napokban majd ugrásszerűen megnövő számuk ne lepjen meg senkit.

„Az eszetlen pánik helyett nagyon fontos, hogy a helyén kezeljük a dolgokat” – kezdte Novák, aki így folytatta:

„Magyarországon is biztosan van olyan gyerek, aki emiatt úgymond beteg, és nem gondolunk rá, pedig valójában koronavírus okozza nála ezeket az enyhe tünteket. Biztos, hogy lesz Magyarországon további megbetegedés, és nagy eséllyel lesz gyerekhaláleset is.”

Hirdetés

„Nem kell mindenkinek rettegni” – nyugtatta meg az orvos döbbenetesen őszinte szavak után azonnal nézőit . Szerinte itthon is rengeteg olyan gyermek és fiatal van, aki a kora ellenére egyes alapbetegségek miatt jobban veszélyeztetett egészséges kortársainál. Őket kell védeni, nem pedig pánikolni – hangsúlyozta Novák. Ugyanakkor fel kell készülni az esetleges kivételekre is:

„Olyan is előfordulhat egyébként, hogy egy makk egészséges, fiatal férfi hal meg koronavírusban, de ennek elképesztően kicsi az esélye, és ez a nagyon-nagyon-nagyon ritka kategória” – zárta gondolatait a doktor, aki hangsúlyozta a kézmosás és az elővigyázatottság fontosságát, ezzel együtt arra kérte nézőit, ne mozduljanak ki otthonról, illetve ne higgyenek az intereneten terjedő, otthoni védekező praktikáknak.

Forrás: blikk.hu


Hirdetés

Hozzászólások: