Megszólalt a szakember! Pszichológusra van szüksége Koós János özvegyének

Hirdetés

A gyászfolyamat évekig is eltarthat.

Dékány Sarolta december óta teljesen elzárkózik a médiától, nem akar nyilatkozni. A Star magazin most is kereste, hogy érdeklődjön, jobban van-e, hiszen az eddigi hírek, nyilatkozatok alapján egyértelműen kiderült, hogy belebetegedett férje elvesztésébe.

– Könnyebb lett volna, ha én megyek el előbb. Csak a gyerekeim és az unokáim szeretete, törődése miatt vagyok még éleben, de lélekben már Jani után haltam. Nagyon hiányzik, nem tudok létezni nélküle – magyarázta néhány hete a Star magazinnak Sarolta, aki jó ideig álmatlanságban szenvedett, cukorbeteg lett és rengeteget fogyott.

Hirdetés

Nem csoda, hogy a néhai jóbarát Aradszky László felesége, Éva, és Poór Péter is nagyon aggódik Sarolta miatt:

– Úgy érzem, Sacit olyan mélyen megrendítette Jani halála, hogy nem szabad most piszkálni. (..) Tiszteletben tartom, hogy most egy is időre visszavonult a társaságtól. Tisztában vagyok vele, hogy egy időre bezárkózott a maga kis világába, de amint szüksége lesz ránk, készséggel segítünk neki – magyarázta a magazinnak Péter.

A lap Makai Gábor pszichológus, pszichoterapeutát is felkereste a témával kapcsolatban. A szakember szerint a gyászfolyamat akár évekig is eltarthat, de ha Saroltát még mindig ilyen hevesen felzaklatják az elhunyt férjével kapcsolatos megkeresések nem ártana szakemberhez fordulnia.

Hirdetés

„… Nincs kőbe vésett időintervallum, amitől már azt mondjuk, hogy problémás vagy akár patológiás a folyamat (…) Ha az emlékek még mindig intenzív érzéseket váltanak ki, és az illető nem akar vagy nem tud szembesülni a tényekkel, akkor az arra utalhat, hogy még mindig folyamatban van a veszteség feldolgozása. Ilyenkor érdemes pszichológushoz fordulni, hiszen segítségre lehet szükség, de abban, hogy ezt felmérje, a családja játssza a legdöntőbb szerepet: nekik kell tükröt tartaniuk a gyászoló elé, és tudatni vele, hogy árnyéka önmagának.”

Forrás: blikkruzs.blikk.hu

Hirdetés

Hozzászólások: