Megszólalt a Honvédkórház főigazgatója: Az intézményvezető szerint az új variáns a „gyakorlatilag a falon is átmegy”

Hirdetés

Fotó: Mohai Balázs / MTI

A budapesti Honvédkórház főigazgatója szerint a régióban jelentősen emelkedik a koronavírus-fertőzöttek aránya, de intenzív osztályon, illetve lélegeztetőgépen egyelőre csak „elvétve” vannak páciensek. Wikonkál Norbert Miklós az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában azt mondta: a Honvédkórház több városi egészségügyi intézmény munkáját is koordinálja, és az utóbbi időben partnereiket is arra kérik, hogy nyissanak új ágyakat a járvány erősödése miatt.

Hirdetés

„Nem százas nagyságrendben egyelőre, hanem húszat-tizenötöt naponta” – fűzte hozzá. Kérdésre kifejtette, hogy a vírus omikron-variánsára továbbra is igaz, hogy enyhébb tüneteket okoz, viszont nagyon fertőző, „gyakorlatilag a falon is átmegy”.

Hirdetés

A főigazgató azt javasolta, hogy akinek felsőlégúti panasza van, hordjon maszkot és tartson távolságot az emberektől. Hangsúlyozta, hogy szokatlan az, hogy a járvány nyáron sem nyugszik. Az is újdonság, hogy a gyerekek sokkal erősebb tünetekkel esnek át a betegségen. Magas láz, rossz közérzet és étvágytalanság is jelentkezhet náluk – tette hozzá. Wikonkál Norbert Miklós hangsúlyozta, hogy az oltás felvétele és az önkéntes maszkhordás továbbra is nagyon jó döntés. Augusztustól – hetente kétszer – újra lehet majd bejelentkezés nélkül is oltást felvenni a Honvédkórházban – jelezte.

MTI


Hirdetés

Hozzászólások: