Megmutatták az oroszok, mekkora krátert csinál a szuperrakétája – Videón a becsapódás helyszíne

Hirdetés

Fotó: Northfoto

„Csak azt tudom tanácsolni az agresszoroknak, hogy udvariasabban beszéljenek Oroszországgal” – írta a felvételhez az orosz Roszkozmosz űrügynökség vezetője.

Dmitrij Rogozin az orosz Roszkozmosz űrügynökség vezetője közzétett egy videót, amelyen egy hatalmas robbanási kráter látható. Rogozin szerint a videó azután készült, miután az orosz hadsereg „Sátán 2-nek” becézett Szarmat RS-28 interkontinentális ballisztikus rakétája a földben landolt a kamcsatkai tesztelésen.

Az állami vállalat vezetője hozzátette, ha egy ilyen rakéta nukleáris töltetet hordozna, egy nagyon nagy, nagyon mély radioaktív kráter maradna a becsapódás után.

Hirdetés

“Hamarosan csaknem ötven ilyen rakéta lesz harci szolgálatban. Ezért azt tanácsoljuk az agresszoroknak, hogy udvariasabban beszéljenek Oroszországgal” – írta Rogozin a Telegramon közzétett videójához.

Szergej Karakajev, az Orosz Föderáció Stratégiai Rakéta Erőinek parancsnoka korábban azt mondta, egyetlen rakétavédelmi rendszer sem képes feltartóztatni a legújabb orosz interkontinentális ballisztikus rakétát, és ez még hosszú éveken keresztül így is marad.


Hirdetés

Hozzászólások: