Megmentette egy súlyosan összeégett 3 hónapos csecsemő életét ez a fiatal nővér. A hős nővért jutalmazzuk meg sok szívecskével <3

Hirdetés

Mindenkinek könnyeket csal a szemébe ez a történet.

Amanda Scarpinati mindössze három hónapos volt, amikor először kellett szembesülnie az élet pokoli oldalával. Egy baleset következtében súlyos égési sérüléseket szenvedett, és nem sokkal az incidens után egy ápolónő karjaiban kapták őt lencsevégre. A kislány arcát teljesen befedte a kötözés, élete legnehezebb perceiben pedig csakis ettől a kórházi alkalmazottól kaphatott vigaszt és szeretetet.

A fénykép a New Yorki Albany Egészségügyi Központ éves jelentésében került nyilvánosságra, 1977-ben. Azóta Amanda számtalan sebészeti beavatkozáson esett át, hogy megszabaduljon a csúnya hegektől, a múltbeli drámai eseménynek azonban egy életen át viselnie kell a nyomait. Bár lelkileg megbékélt már a múltjával, egyetlen dolog azóta sem hagyta nyugodni: fel akarta kutatni az ápolónőt, és köszönetet akart mondani neki mindazért, amit akkor érte tett.

Hirdetés

Nemrégiben a Facebook segítségét kérte, és egy olyan üzenetet tett közzé, amitől a nő kilétének a felfedését remélte. Sikerrel járt: nem is kellett hozzá 24 óra, és máris kiderült a jószívű ápolónő személyazonossága. Susan Berger mindössze 21 esztendős friss végzős volt, amikor a fotó készült, és Amanda esete az ő emlékezetébe is mélyen bevésődött.

„Pokoli fájdalmat érezhetett, mégis annyira nyugodt és bizakodó volt.” – nyilatkozta Susan az Inside Edition című TV-műsornak, felidézve ápolói tevékenységének szívbemarkoló emlékeit. A két nő az Albany Egészségügyi Központban találkozott újra, ott, ahol 40 évvel ezelőtt minden elkezdődött.

„Most már igazi! Többé nem csak egy kép, hanem a valóság!” – lelkendezett Amanda az összeismerkedésük napján.

Forrás: twice.hu

Hirdetés

Hozzászólások: