Megmentett kutyát kidobták, majd túlélte a vihart, most imádja az új gazdiját

Hirdetés

Fotó: GeoBeats Animals / Youtube

Minden vihar után van egy új kezdet. Ez történt a Bella nevű magányos kiskutyával is, akit a vihar után a biztonság kedvéért ásott gödörben találtak meg. Kidobva és magára hagyva várta, hogy valaki felfigyeljen rá. Hamarosan egy kedves ember talált rá.

Ez az ő megmentésének története.

Hirdetés

Bella története egy szívszorító képpel kezdődik: egy rémült, apró teremtés, aki a falnak szorítja magát, és túlságosan meg van rémülve ahhoz, hogy szemkontaktust teremtsen bárkivel is. Anet, aki később Bella gazdája lett, elmeséli a pillanatot, amikor először látta Bella fotóit az interneten – olyan képeket, amelyek sokat elmondtak a szomorúságáról és félelméről. Anet, akit meghatott Bella helyzete, felvette a kapcsolatot, mivel tisztában volt azzal, hogy a kiskutya traumatikus első hónapjai miatt milyen kihívások várnak rá.

Fotó: GeoBeats Animals / Youtube

Amikor megérkezett új otthonába, Bella félelme kézzelfogható volt. A falhoz ragasztotta magát, kerülve minden szemkontaktust és interakciót új családjával. Szívszorító látvány volt. Anet férje, az együttérzés gesztusaként, leült Bella mellé a földre. Lassan elkezdett bízni, először egy jutalomfalatot vett el tőle – ez jelentős áttörést jelentett. “Annyira félt, nem akart megmozdulni, tőlem nem fogadta el a jutalomfalatot, de tőle igen” – írta le Anet a megható pillanatot.
Ez a kezdeti bizalmi aktus új kezdetet jelentett Bella számára. Gyorsan összemelegedett Anet férjével, és olyan vonzalmat mutatott, ami meglepte őket, különösen annak fényében, hogy a bántalmazott kutyák gyakran óvakodnak a kanoktól. “Őrület volt… valójában elég furcsa volt számomra” – jegyezte meg Anet, kiemelve a köztük kialakuló szokatlan, de gyönyörű köteléket.

Hirdetés

Idővel és folyamatos szeretettel Bella a félős, visszahúzódó kölyökkutyából vidám, szerető családtaggá változott. Játszani kezdett, kereste a figyelmet, és teljesen elfogadta új életét. Anet elgondolkodott ezen az átalakuláson: “Egyszerűen rájött, hogy biztonságban van, és csak szívta magába a figyelmet.”
Bella története nemcsak a rugalmasságról, hanem a szeretet és a türelem erejéről is szól. “Ő minden, ami tiszta ezen a világon. Szeretettel, idővel és törődéssel alapvetően bármit helyre lehet hozni” – jelentette ki Anet, hangsúlyozva a közös utazásuk mélyreható hatását.
Bella története több, mint egy mentőakció; ez egy lecke a kedvességről és arról, hogy milyen jelentős változást tudunk elérni egy életben. Ahogy Anet fogalmazott: “Ha csak jó ember vagy, olyan sokat tehetsz, és olyan sokat változtathatsz valakinek az életén, egy kutya életén, egy ember életén, nem számít, csak légy jó ember, és jó dolgok fognak történni”.

Ma, amikor Bella a családja melegében boldogul, Anet nem tud nem csodálkozni a Bella és a férje közötti mély köteléken, amely kötelék minden egyes nappal egyre erősebbé válik. Úgy véli, ezzel a kötődéssel nehéz lesz szembenézni, amikor Bella idősebb lesz, de egyelőre ez a kapcsolat tölti meg szeretettel és boldogsággal az otthonukat.

Hirdetés

“Utálok belegondolni, mi lesz, ha idősebb lesz, mert az meg fogja törni őt” – gondolt Anet a jövő kihívásaira, de élvezte a mostani boldog pillanatokat.

Forrás: iheartdogs.com


Hirdetés

Hozzászólások: