Megjósolták, hogy három nap múlva legyőzi a betegséget – Így küzd a szervezet a koronavírussal

Hirdetés

Egy ausztrál kutatócsoport megfigyelte, hogyan reagál egy amúgy egészséges ember immunrendszere a vírusra. Érdekes eredményre jutottak.

Egy orvostudománnyal foglalkozó kutatócsoportnak sikerült megfejteni, hogyan reagál egy egészséges ember szervezete a koronavírus-fertőzésre, és miben más a helyzet, ha egy enyhe vagy egy mérsékelt lefolyású betegségről van szó- írja a Szeretlek Magyarország

Az ausztrál Doherty Intézet kutatócsapata arra volt kíváncsi, hogyan küzd meg egy olyan beteg a vírussal, aki nem veszélyeztett a kora és az egészsége szempontjából. Egy 47 éves nő volt a tesztalanyuk, akit egy melbourne-i kórházban kezeltek, de nem volt életveszélyben. Naponta vért vettek tőle, és folyamatosan figyelemmel követték az állapotát.

Hirdetés

Végül arra jutottak, hogy bár az nem igaz, hogy a koronavírus-fertőzés is olyan, mint az influenza, de a szervezet ahhoz hasonlóan reagál rá és próbál megküzdeni vele.

A kutatók több hasonlóságot fedeztek fel az influenza elleni és a koronavírus elleni védekezésben. Például azt, hogy három nappal azután, hogy a beteg bekerült a kórházba, több olyan immunsejt is elszaporodott benne, amelyek a szezonális influenzából való gyógyulás során jelennek meg a szervezetben. A szakemberek ez alapján megjósolták, hogy a nő három nap múlva legyőzi a betegséget – és valóban így is lett.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Hirdetés

Hozzászólások: