Megint pozitív lett az amerikai elnök Covid-tesztje

Hirdetés

Fotó: MTI/EPA/ABACA/Yuri Gripas

Alig három nappal azután, hogy megszűnt a korábbi fertőzése miatt elrendelt karantén, megint pozitív lett Joe Biden amerikai elnök koronavírus-tesztje – írta meg az MTI.

A Fehér Ház orvosa, Kevin O’Connor jelentette, hogy az amerikai elnök ismét pozitív tesztet produkált, de tünetmentes és “elég jól érzi magát” – tette hozzá az orvos. Biden a következő napokat karanténban tölti.

Hirdetés

Az amerikai elnök kilenc nappal korábban szintén pozitív tesztet produkált. Orvosa szerint az omikron BA.5 variánsa okozta a fertőzést. Az elnök teljesen átoltott. O’Connor megjegyezte: előfordul, hogy egyes betegeknél kiújul a koronavírus-fertőzés, és az elnöknél is ez történhetett.

Az amerikai járványügyi központ szerint a kiújuló fertőzések többsége enyhe lefolyású, súlyos megbetegedésről nem számoltak be ebben az időszakban. Joe Biden vasárnap reggel hazalátogatott volna, kedden pedig Michiganbe várták. Mindkét útját törölték.

Hirdetés

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint az Egyesült Államokban a koronavírus-fertőzöttek száma meghaladta a 91 milliót, a halottaké pedig az egymilliót. Az új fertőzések legalább 75 százalékáért az omikron BA.5-ös alváltozata felelős.

MTI


Hirdetés

Hozzászólások: