Meghalt egy koronavírusos ceglédi mentőtiszt

Hirdetés

Pár napon belül ő a járvány második áldozata, aki mentőállomáson dolgozott.

Elhunyt a ceglédi mentőállomás koronavírussal fertőzött mentőtisztje – jelentette be a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége Facebook-oldalán.
„Újabb rendkívül szomorú hírről kell beszámolnunk. Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Bajtársunk, H. Imre, a ceglédi mentőállomás mentőtisztje elvesztette a harcot, amit a koronavírus ellen vívott. Őszinte részvétünket szeretnénk kifejezni Családjának és közvetlen Bajtársainak is”
– írták bejegyzésükben.

Hirdetés

A posztot azzal a megjegyzéssel zárták, hogy „a küzdelmet a világjárvány ellen folytatnunk kell”.

A szervezet pár nappal ezelőtt a zsadányi mentőállomás ápolójának haláláról számolt be. November elején a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke, Kusper Zsolt azt nyilatkozta, hogy fogy a létszámuk, egyre több mentős lesz koronavírusos, sokan maguk is tesztre várnak. Azt állította, hogy van olyan állomás, ahol majdnem mindenki elkapta a fertőzést. Az Országos Mentőszolgálat ennél barátságosabb képet festett le. Azt közölték a 24.hu-val, hogy 2020 márciusától november elejéig az Országos Mentőszolgálat állományának 1,5 százalékának volt pozitív a koronavírustesztje. Nagy részük addigra már átesett a fertőzésen.

Forrás: nepszava.hu

Hirdetés

Hozzászólások: