Meghalt egy 33 éves nő, akit az egészségügy leállása miatt nem tudtak megfelelően ellátni az édesanyja szerint

Hirdetés

Egy öt hónapos és egy hétéves kislány maradt édesanya nélkül.

Meghalt egy 33 éves édesanya, akit a koronavírus-járványra hivatkozva nem tudtak időben ellátni, pedig betegsége gyógyítható lett volna, ha időben észreveszik – legalábbis ezt mondja Regina édesanyja.

A gyászoló nagymama Bangóné Borbély Ildikónak egy videóban mesélt a szörnyű tragédiáról.

“Április 22-én fejfájással, szemgödri fájdalommal kezdődött, aztán rázta a hideg”

– mondta Regina édesanyja.

Hirdetés

A fiatal anyuka ekkor azt mondta, lefekszik aludni. Másnapra már lázas volt és nem tudott felkelni.

“Feljöttem, megmértük a lázát: 39,2. Ugyan nem köhögött, nem voltak enterális panaszai, de én szóltam a körzeti orvosunknak, aki azt mondta, hogy oké, akkor ezt meg ezt, és akkor indul a jelentés, jönnek tesztelni”

– emlékszik vissza a nagymama.

Mire Regina édesanyja hazajött a munkából, a 33 éves nő már hányt, szédült, fénykerülése és nagyon magas láza volt.

Regina anyukája az egészségügyben dolgozott évekig, tudta, hogy nagy a baj. Azt is tudta, hogy a tesztelésnek 48 órán belül meg kellene történnie. Ugyanakkor mégsem érkeztek hozzájuk tesztelni a 33 éves nőt. A nagymama végül telefonált, hogy mikorra várható a tesztelés, hiszen a lányát tovább kellene küldeni, mert romlik az állapota.

“Eltűnt a gépből. Eltűnt a rendszerből. Sehol nem találták”

– ezt mondták Regina édesanyjának, aki ekkor ismét hívta az orvosukat.

Végül dél környékén jöttek a mentősök, akik elindultak Reginával Székesfehérvárra. Viszont a nagymama állítása szerint ott nem fogadták a nőt, ezért végül Tatabányára vitték kórházba.

“Nem történt vérnyomásmérés, nem történt a tüneteinek megfelelő vizsgálat, hiszen nem köhögött, nem volt náthás, nem voltak felső légúti panaszai. Gyakorlatilag félórás telefonálgatásokkal, hogy anya rosszul vagyok, anya rosszul vagyok, egyedül a sátorban – ez így ment este 11-ig”

– meséli az asszony.

Hirdetés

A 33 éves nőt végül ismét hazavitték, de a tünetei nem csillapodtak. Hétfőn szállították újból kórházba, mikor megjött a negatív koronavírus-teszt. A háziorvos kiment hozzájuk, perceken belül megállapította, hogy a nőnek agyhártyagyulladása van. Regina ezután még utoljára hazatelefonált, de az édesanyja éppen a háziorvost hívta.

“Lemaradtam a lányom utolsó telefonjáról. Próbáltam visszahívni, de amikor már reggel sem vette fel, akkor már tudtam, hogy itt valami nagyon nagy baj van. A nyolcadik kórház fogadta…”

– mesélte könnyeivel küszködve Regina édesanyja.

“Kedd délelőtt gépre kellett tenni (…), aztán keringéstámogatásra, légzéstámogatásra volt szüksége és elsején halt meg, a szülinapja előtt másfél órával. Nagyon nehéz volt, és vasárnap anyák napja volt”

– mondta a nagymama, aki azt is hozzáfűzte, hogy ebből a “rémálomból”, ami velük történt tanulni kell.

“Ez egy gyógyítható betegség, hogyha idejében észreveszik. Maradványtünetek nélkül gyógyult volna, ha időben orvoshoz kerül, aki észreveszi a tüneteket és a tünetek segítenek neki abban, hogy felállítsa a pontos diagnózist”

– fogalmazott Regina édesanyja.

Hirdetés

Regina halálával egy öt hónapos és egy hétéves kislány maradt édesanya nélkül. A nagymamának még lett volna szűk egy éve a nyugdíjig, de a tragédia után otthon marad a kicsikkel.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu


Hirdetés

Hozzászólások: