Megérkezett az utasítás a Magyar Iskolákba! Ezt kéri az államtitkár az Iskoláktól

Hirdetés

Megérkezett az utasítás a Magyar Iskolákba! Ezt kéri az államtitkár az Iskoláktól

Újabb levélben tájékoztatta ma reggel a Klebelsberg Központ és az Oktatási Hivatal a tankerületeket, az iskolákat és az iskolába járó gyerekek szüleit a koronavírus helyzettel összefüggő legfontosabb intézkedésekről, a megelőzés lehetőségeiről.

Újabb levelet kaptak az iskolák: minden iskolai programot, utazást és tábort le kell mondani, írja az atv.hu

Hirdetés

A Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár által aláírt, kedd éjjel kiküldött levél értelmében az iskoláknak a koronavírus miatt le kell mondaniuk minden iskolai programot, ünnepséget, tábort, erdei iskolát, külföldi utazást, beleértve a Határtalanul, Erasmus, Erasmus+ programot, valamint külföldi nyelvtanfolyamokat, és a Lázár Ervin Programot.

A levélben az államtitkár azt javasolja, hogy a hétvégi március 15-i ünnepet is – már, ha egyáltalán megrendezik – csak osztálytermi szinten tegyék, vagy iskolarádión keresztül.

A szülőknek szóló levélben a Klebelsberg Központ és az Oktatási Hivatal is megerősíti, hogy folyamatosan nyomon követik a járványügyi helyzettel kapcsolatos fejleményeket, állandó kapcsolatot tartanak mind az Emberi Erőforrások Minisztériumával, mind az Operatív Törzzsel. Amennyiben bármilyen, a hazai köznevelési intézményeket érintő intézkedés elrendelésre kerül, akkor arról soron kívül értesítik mind a Tankerületi Központokat, mind a köznevelési intézmények vezetőit, akik a szükséges információkkal ellátják a szülőket.

Hirdetés

Hozzászólások: