Megérkezett az első, orvosi eszközöket szállító gép Kínából

Hirdetés

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hétfőn a kora reggeli órákban sikeresen megérkeztek a magyar kormány által megrendelt egészségügyi védőfelszelések Budapestre – olvasható az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleményében.

Az orvosi eszközöket szállító Wizz Air repülőgép a fedélzetén 30 050 darab védőruhával és 82 000 darab orvosi maszkkal érkezett a fővárosba.
A Sanghajból érkező gépet Schanda Tamás, az ITM miniszterhelyettese, Gazsó Balázs, a minisztérium közigazgatási államtitkára és Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora fogadta.

A koronavírus elleni védekezésben a védőfelszerelések fontosak, a kormány pedig mindent megtesz azért, hogy készleteinek számát növelni tudja. A mostani beszerzést az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízása alapján a Semmelweis Egyetem folytatta le
– írja a közlemény.

A közeljövőben újabb orvosi eszközöket tartalmazó szállítmány érkezik Magyarországra. A beérkezett készleteket elsősorban az egészségügyi dolgozók fogják megkapni, akikre különösen vigyázni kell és mindannyian hálásak lehetünk nekik a szolgálatukért.


Hirdetés

Hozzászólások: