„Megdöbbentő, hogy Magyarországon több mint 1000 ember, akik gyógyulni mentek a kórházba, éppen ott fertőződtek meg a betegséggel”

Hirdetés

Mint tegnap kiderült, minden második magyar koronavírus-áldozat kórházban kapta el a betegséget. Most Karácsony Gergely főpolgármester egy, az egészségügyi rendszert kritizáló posztban fejtette ki véleményét az adatokról.
Karácsony Gergely pénteken így írt erről a Facebookon:

„Megdöbbentő, hogy Magyarországon több mint 1000 ember, akik gyógyulni mentek a kórházba, éppen ott fertőződtek meg a betegséggel. 260-an közülük, majdnem az összes halálos áldozat fele, egészségügyi intézményben elkapott vírus miatt vesztette életét. És még nem beszéltünk azokról, akiket a kórházból intézménybe, például idősotthonba visszavitt betegek fertőztek meg önhibájukon kívül egy ostoba és életveszélyes protokoll miatt.

Hirdetés

Világos immár, hogy a járvány megfékezése Magyarországon nem az egészségügyi rendszer miatt, hanem annak ellenére következett be. Sajnos most visszaüt ennek a kulcsfontosságú ágazatnak az elhanyagolása, az elmúlt évek pusztító tétlensége. Már nincs az a kommunikációs trükk, az a propagandakampány, ami elfedné ezt a szomorú igazságot”


Hirdetés

Hozzászólások: