MÉG áprilisban jöhet a következő AJÁNDÉK utalvány a nyugdíjasoknak, MINDEN gyermek után JÁRÓ EGYSZERI juttatás és a MÁRCIUS 1 után munkanélkülivé letteknek 1x-i anyagi támogatás! >>>

Hirdetés

Komplex, a gazdasági élet szereplőit több módon is érintő válságkezelési, gazdaságélénkítő csomagot dolgozott ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. Korábban a teljes intézkedéssorozatról beszámoltunk, most azokat a lépéseket emeljük ki, amelyek közvetlenül érinthetik az embereket. Az MKIK a szolidaritási és közjót biztosító intézkedések között javasolja már azonnal (vagyis még márciusban), hogy minden, 2020 március 1. után lett munkanélküli kapjon egyszeri anyagi támogatást- írja a Portfolio

Hirdetés

Azt is felvetették anyagukban, hogy minden nyugdíjas kapjon egyszeri (pl. 15 000 forint) meghatározott összegű utalványt, amit élelmiszerre, közüzemi számlákra vagy ICT számlára költhet.

Koronavírus: pluszpénzt kérnek a magyar nyugdíjasok Orbán Viktortól
A kamara a gyerekes családok azonnali megsegítésére is gondolt, ugyanis a dokumentumban szerepel, hogy “minden gyermekes család kapjon gyermekenként meghatározott összegű (pl. 10 000 forint) támogatást”. Ez amolyan családi pótlék-kiegészítésnek tűnik.

Emellett a pedagógusok, orvosok, nővérek jövedelmi helyzetén is javítana a javaslatcsomag, mivel az ő esetükben plusz kompenzációt vetnek fel, “a kialakult helyzetben nyújtott teljesítményük elismeréseként”. Ebben az esetben számunkra nem egyértelmű, hogy pótlólagos béremelésről vagy egy egyszeri kifizetésről lenne szó, de a teljesítmény elismerése kifejezés a bónuszt, vagyis az egyszer kifizetést valószínűsíti.


Hirdetés

Hozzászólások: