Medgyessy Péter elárulta, ki győzheti le Orbán Viktort

Hirdetés

Budapest – Orbánról, az ellenzékről, volt párttársainak középszerűségéről beszélt Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnök az Indexnek adott interjújában, aki az LMP-s Szél Bernadettet tartja a legtöbbre az ellenzéki oldalról.

Nagy a valószínűsége annak, hogy Orbán Viktor és a Fidesz megnyeri a választásokat. Hogy milyen többségük lesz, kérdés. De azt saccolom, hogy meglesz az abszolút többségük is – kezdte interjút Medgyessy, aki elismerően beszélt a déli határkerítésről és a kormány közmunka-programjáról.

Hirdetés

Medgyessy szerint Orbánnak nagy valószínűséggel még van egy ciklusa. – Az idő fogja Orbán leváltását megoldani, nem az ellenzék – fogalmazott. Medgyessy volt pártját, az MSZP-t különösen ekézte, vezetőit középszerűnek jellemezte

– Ami azért probléma, mert egy középszerű ember nem tud Orbánnal szembeszállni, aki a rengeteg hibájával együtt semmiképp nem középszerű – fejtette ki.

Medgyessy Péter talán meglepő módon egy LMP-s politikust emelt ki az ellenzéki oldalról. – Olyat látok, aki kinőhet igazán jó személyiséggé, és megküzdhet Orbánnal. Bármilyen furcsán hangzik is az én számból: ő Szél Bernadett. Jó a kisugárzása. Nyitott ember, megnyerő személyiség, és egy új légkört, levegőt tud hozni, mert egy nő másképp látja a világot, és Magyarországra nagyon ráférne, hogy egy nő, egy asszony vezesse. Ez a férfias, macsó hadakozás egy idő után unalmassá válik, és az emberek így el is veszítik a politika iránti érdeklődésüket. Szél Bernadett jót tenne az országnak – mondta volt kormányfő.

Forrás: blikk.hu


Hirdetés

Hozzászólások: