Maszkviselési kötelezettség: az EMMI elmondta, mire számíthatunk

Hirdetés

A napokban az MTA közleményben adta hírül, szerintük fontos lenne a járvány 4. hullámának megállítása érdekében, hogy a zárt terekben, rendezvényeken, tömegközlekedési eszközökön mindenki újra viseljen az orrot és szájat egyaránt eltakaró maszkot.

Az EMMI reagált a javaslatra: az ATV Híradójával azt közölték, hogy a védekezés már oltásalapú.

Hirdetés

Korábban Karácsony Gergely levélben fordult Pintér Sándorhoz, amelyben azt írta: a Fővárosi Önkormányzat kezdeményezi a kormánynál, hogy állítsák vissza a 2021. július 3. előtt hatályos szabályokat a maszkviseléssel kapcsolatban, vagy ha ezt nem érzi országosan szükségesnek, akkor a kormány adjon felhatalmazást a helyi önkormányzatok képviselőtestületeinek, Budapest főváros területén a Fővárosi Önkormányzatnak, hogy a maszkviselési kötelezettséget helyi önkormányzati rendeletben írhassák elő.

Most azt ATV Híradójával az EMMI azt közölte: a kormány és az Operatív törzs folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi helyzetet, és ha szükséges további intézkedésekről dönt.

Hirdetés

“A járvány negyedik hullámában a védekezés már oltásalapú, hiszen a vírus ellen az oltás biztosítja a legerősebb védelmet, és az előző hullámokkal szemben, ma már van vakcina és a lakosság 60 %-a védett. Emellett a maszkviselés továbbra is kötelező a kiemelten veszélyeztetettnek számító területeken: az egészségügyi intézményekben (háziorvosoknál, szakrendelőkben, kórházakban) és a szociális intézményekben (oltatlanok számára látogatáskor) emellett a mindennapokban a maszk ugyan nem kötelező, de nem is tiltott, ha valaki hordani szeretné, nyugodtan megteheti” – írták.


Hirdetés

Hozzászólások: