Maszkot rendeltek, WC papírt kaptak Romániában. Majdnem 90 személyt csaptak be ezzel a módszerrel.

Hirdetés

Maszkot rendelt, WC-papírt kapott helyette

Romániában nem kicsit lepődtek meg azok, akik védőmaszkot rendeltek az interneten a koronavírus-járvány miatt, ugyanis amikor megérkezett a csomagjuk és kibontották, WC-papír tekercseket találtak a küldeményben.
A rendőrség szerint legkevesebb 89 gyanútlan személy esett csalók áldozatául, amikor bedőlt a közösségi oldalakon terjedő, védőmaszkot reklámozó hirdetéseknek.

“Utánvéttel rendeltem meg a csomagot, kifizettem a futárt és amíg ő elment az autóhoz, hogy vissza tudjon adni pénzt, kinyitottam a csomagot, amiben nyoma sem volt maszknak. Wc-papír gurigák voltak benne, úgyhogy egyenesen a postára mentem vele, hogy visszakérjem a 100 eurómat” – mesélte az egyik károsult, Cristina Bala az Euronews-nak.

Hirdetés

A nő a postán azt a választ kapta, hogy blokkolták a fizetését mindaddig, amíg nem kapnak további információt a hatóságoktól. Kiderült ugyanis, hogy nem ő az egyedüli, aki így járt.

“A rendőrségre is elmentem, ujjlenyomatokat vettek a csomagról és felvették a jegyzőkönyvet” – mondta Cristina.

Az igazi meglepetés azonban még csak ezután következett: néhány nappal később a postáról keresték a nőt, és azt mondták neki, hogy nem tudják blokkolni a küldemény kifizetését.

“Egyelőre abban sem vagyok biztos, hogy valaha viszontlátom a pénzemet” – mondta.

Az ügyben folyik a nyomozás, eddig nyolc személy ellen van letartóztatási parancs érvényben.

Romániában az egyre romló járványhelyzet, a maszkviselési kötelezettség egekbe rúgta a védőmaszkok árát: az interneten kínált termékek ára van, hogy harmincszorosa az ilyen védőfelszerelések járvány előtti árának.

Forrás: hu.euronews.com


Hirdetés

Hozzászólások: