Márki-Zay Péter: ellenzéket váltottunk

Hirdetés

Fotó: Pozsonyi Zita

Az előválasztáson ellenzéket is váltottunk, leváltottuk azokat, akik üzleteltek a hatalommal – jelentette ki Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje az ellenzéki előválasztás eredményét értékelő vasárnap esti budapesti sajtóértekezletén.

A politikus új, tisztább Magyarország felépítésére tett ígéretet.

Hirdetés

Ebben a helyzetben az ellenzéki egységet senki nem törheti meg, hiszen előválasztást követően egy sorskérdés marad Magyarország számára: Fidesz vagy nem Fidesz – közölte a politikus.

Szerinte a Fidesz intézkedései, a pártkatonák bebetonozása az intézmények élére azt jelzi, hogy a Fidesz már csomagol, készül a bukásra.

“A kijárat nem jobbra és nem balra van, csak felfelé” – tette hozzá Márki-Zay Péter.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt – az előválasztás hivatalos eredményének közzététele előtt tartott sajtóértekezletén – köszönetet mondott minden aktivistának, minden szavazónak és a pártoknak az előválasztás lebonyolításáért.

Hirdetés

Beszámolt arról, hogy Dobrev Klára, a DK jelöltje felhívta telefonon, gratulált a győzelméhez és további együttműködéséről biztosította.

Ezzel kapcsolatban köszönetet mondott a DK szavazóinak is, akikkel együtt kívánnak küzdeni az Orbán-rendszer leváltásáért.

Hangsúlyozta, hogy az előválasztás során nem csupán egységet teremtettek, hanem ellenzéket is váltottak. Leváltották azokat akik üzleteltek a hatalommal. Mert csak olyan hadsereggel mehetünk háborúba, amelynek soraiban nincsenek árulók és akik valóban akarják a 2010 előtti és a 2010 utáni korrupció elszámoltatását egyaránt – hangsúlyozta.

Ennek az elszámoltatásnak a vezetője Hadházy Ákos lesz – tette hozzá.


Hirdetés

Hozzászólások: