Már épül Európa legnagyobb vertikális farmja, naponta több mint 3000 kilogramm élelmiszert tud majd előállítani

Hirdetés

Hónapokon át tartó részletes tervezés után a tajvani YesHealth Group a koppenhágai Nordic Harvest ApS-szel együttműködve megkezdte Európa legnagyobb vertikális farmjának építését. Akár napi 3000 kg termést is tudnak majd szüretelni.
A tajvani YesHealth csoport vertikális gazdaságok építésére szakosodott. A koppenhágai projekttel kezdi meg az európai piacon való bővülését- írja a magyarmezogazdasag.hu

Az építkezés márciusban kezdődött meg a dán fővárosában, Koppenhágában. A munkálatokkal várhatóan novemberre készülnek el, így a termelés az év végén kezdődhetik meg.

Hirdetés

A vertikális farm már nem csupán egy hóbortos ötlet

Az üzemet a projekt stratégiai partnere a Nordic Harvest ApS fogja irányítani. Amint a farm a teljes termelési kapacitását eléri, naponta több mint 3000 kilogramm élelmiszert tud majd előállítani, ezzel pedig leghatékonyabb vertikális gazdaság lesz Európában.
A Nordic Harvest ApS-t prominens befektetők és élelmiszeripari, mezőgazdaság szakemberek támogatják, így ideális partner lesz a projekt megvalósítása során.

Az YesHealth Group elnöke, Tsai Wen-Chin és a Nordic Harvest ApS vezetői szerint az építkezés mérföldkőnek számít. Egyrészt ez a projekt a YesHealth globális terjeszkedési stratégiájának fontos és meghatározó lépése, másrészt a vertikális mezőgazdasági ágazat szempontjából is döntő jelentőségű.

Hirdetés

A YesHealth Group szerint a saját technológiájukkal történő növénytermesztés során a bizonyított teljes hozama elérheti a napi 7500 kg-ot is.
Tsai Wen-Chin szerint mostantól a különböző éghajlatú és környezeti adottságokkal rendelkező területekről gyűjtött valós adatok felhasználásával még nagyobb sebességgel és hatékonysággal tudják továbbfejleszteni a technológiájukat.

Jesper Hansen, a YesHealth Group üzletfejlesztési igazgatója szerint a vertikális farm már nem csupán egy hóbortos elméleti ötlet. Napjainkra lehetségessé vált a vertikális kertészetekből származó termékek kereskedelmi forgalmazása, és mostantól ezek a termékek hagyományos mezőgazdasági ágazatot is támogatni képesek.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu


Hirdetés

Hozzászólások: