Már a napokban szigoríthat Görögország

Hirdetés

Megugrott a fertőzések száma: több aktív fertőzöttet tartanak nyilván most az országban, mint a járvány során eddig bármikor.

Kapcsolódó cikkek
Törli útjait egy utazási iroda a beutazási szabályok miatt
Negatív árspirál indult a légitársaságoknál a nyaraló desztinációk felé
Az új rendelkezéseket már akár hétfőn bejelenthetik. Várhatóan korlátozzák majd az olyan országokból érkezők belépését, ahol magas a fertőzöttek aránya. Az országban, amely július 1-jén nyitotta meg a határait a külföldi turisták előtt, jelenleg magasabb, 2236 az aktív fertőzöttek száma, mint a járvány során bármikor. Szombaton 60 új esetet diagnosztizáltak – ilyen sok új fertőzöttet egy nap alatt április 21-e óta nem vettek nyilvántartásba a görög hatóságok az Independent cikke szerint.

Hirdetés

A görög Neósz Koszmosz című lap azt írja egy vasárnapi kormányzati közleményre hivatkozva, hogy csak az elmúlt tíz napban száznál is több külföldi turista adott pozitív mintát, az egészségügyi szakemberek pedig különösen aggódnak a tünetmentes esetek miatt.

Görögországban a járvány kezdete óta a hivatalos adatok szerint 3803 ember fertőződött meg a SARS-CoV-2 elnevezésű koronavírussal, az általa okozott COVID-19 betegségben pedig 193-an hunytak el. A kormány számára a dolgozók, a lakosok és a látogatók biztonsága a legfontosabb.

A behurcolt és helyi esetek számának emelkedése miatt megszólalt a vészcsengő – közölte Szteliosz Pecasz kormányszóvivő, aki hozzátette, hogy a fertőzés azért tud terjedni, mert az emberek túl könnyedén veszik a szabályokat. Pecasz arról is beszélt, hogy a kormányt nem lepte meg a jelenség. „Az elejétől tudtuk, hogy ha fokozatosan megnyitjuk az országot, lesznek importált esetek.”

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap jelentette be az új belépési szabályokat, amelyek a külföldről hazatérő magyarokra és a Magyarországon átutazni tervező külföldiekre vonatkoznak. A kormány azért döntött az újbóli szigorításról, mert a járvány világszerte gyorsuló ütemben terjed.

Forrás: hvg.hu


Hirdetés

Hozzászólások: