Magyarországon már a diáktáborba is megjelent a koronavírus: mentő vitte el a táborból a betegeket

Hirdetés

A HVG információi szerint a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táborában két koronavírusos beteget is találtak – minderről az egyik olvasójuk számolt be. Mint mondta, a táborban körülbelül 250-en vannak, közöttük középiskolások és egyetemisták az ország minden pontjáról.

Hétfőn indult a tábor, ám kedden kiderült, hogy az egyik délvidéki tanár és egy diák koronavírustesztje pozitív lett. Ekkor visszamentek a táborba, ahova a két fertőzöttért külön kocsival jöttek. Az olvasó információi szerint a koronavírustesztet még korábban Budapesten végezték el, arról azonban nem tudni, hogy ki és miért kérte a vizsgálatokat.

Hirdetés

A helyszínen megjelent az ÁNTSZ is, akik elkülönítették a két fertőzött kontaktjait, majd PCR-tesztet hajtottak rajtuk végre, míg a két fertőzöttet mentő szállította kórházba Budapestre – számolt be az olvasó. Mint mondta, aktív fertőzöttekről van szó, illetve elárulta azt is, hogy információi szerint a délvidéki csoport hazautazik a táborból. Azonban a szövetség egyik igazgatója másról számolt be.

A hvg ugyanis telefonon megkereste a Rákóczi Szövetség egyik igazgatóját is, aki elárulta, hogy egy busznyi, a táborba tartó tanulón végeztek koronavírustesztet, ám csak két gyanús esetet találtak, akiket elkülönítették a többiektől. Kérdésükre, hogy információik szerint aktív fertőzöttekről-e van szó, akiket kórházba szállítottak, elmondta, jelenleg csak arról tud tájékoztatást adni, hogy elkülönítették a fertőzötteket, illetve folytatódik a tábor. A további információkról a szövetség elnöke ad majd tájékoztatást.

Fotó: MTI/Mónus Márton

Hirdetés

Hozzászólások: