Magyar milliárdos: még csak most jön a gazdaságban a feketeleves, betéti díj kell a műanyagpalackokra

Hirdetés

Balogh Levente szerint a járvány múlóban van, de a gazdaságban még csak most kezdődnek a nehéz idők, bedőlő cégektől és dominóeffektustól tart.

Jelenleg is tárgyal a kormánnyal a Szentkirályi, hogy betéti díjat vezessenek be a PET-palackokra – állítja a Szentkirályi-vezér Balogh Levente a Pénzcentrumnak adott interjúban.

Hirdetés

Cége révén már részt vettek Csehországban és Szlovákiában is az ottani törvényjavaslat elkészítésében, ami a palackok betétdíjassá tételére irányult, ezeket már el is fogadták. Ezzel a rendszerrel ösztönözni lehet a fogyasztót arra, hogy ne a folyóba, kukába dobja a PET-palackot, hanem vigye vissza az üzletbe, ahol pénzt kap vissza érte, így a begyűjtés sokkal hatékonyabb lenne.

Balogh Levente, aki a 2020. májusi Forbes magazin címlapján is szerepelt a Cápák között többi befektetőjével együtt, az interjúban beszélt még a koronajárványról, a kiskereskedelem helyzetéről és a válságról, amivel szembenéz a gazdaság. Ezek voltak a legerősebb mondatai.”

Arról, hogy hol tartunk a válságban és az újraindításban:
„Attól félek, hogy itt még csak most kezdődik a feketeleves: visszaesett az élelmiszer-kiskereskedelem például, és ha az visszaesik, akkor van igazán nagy baj a gazdaságban. Ha az emberek már élelmiszert, ásványvizet, innivalót sem nagyon vesznek maguknak, az kihat az összes iparágra.”

A marketingről válságos időkben:
„Ameddig el voltunk kényeztetve, jól ment a piac, jóléti gazdasági körülmények között éltünk, addig mindenki egy életérzést sugárzott a reklámjaiban. Ma már más a helyzet, ahogy az előbb mondtam, most az emberek mellé kell állni, a legszimpatikusabb vállalatnak kell lenni, aki nem felejti el a vásárlóit a bajban sem.”

Hirdetés

A PET-palackokról:
„Most egy meghökkentő dolgot fogok mondani: a PET-palack a legkörnyezetbarátabb csomagolóanyag a világon. Én már 2007-ben olyan fröccsöntő gépet vásároltam, amivel új palackot lehetett gyártani a regéikből. Nem a kibocsátókat, a gyártókat kell büntetni, szidni, hanem a szemetelőket. Nem beszélni kell a környezetvédelemről, hanem tenni érte: ha a PET-palackot szelektíven összegyűjtik, és visszajuttatják a gyártókhoz, azok még örülnek is neki, egy ilyen palackból 8-10 alkalommal tudnak újat készíteni.”

Fotó: MTI / Bús Csaba
Forrás: forbes.hu


Hirdetés

Hozzászólások: