„Lenullázott egészségügy, menekülő orvosok, magukra hagyott betegek”: azonnali változást követel a volt kórházigazgató

Hirdetés

Dr. László Imre úgy véli: tragikus helyzetben van a magyar egészségügy.

„Lenullázott egészségügy, menekülő orvosok, magukra hagyott betegek”: azonnali változást követel a volt kórházigazgató
Július 1-je a magyar egészségügy napja. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, magyar orvos, az anyák megmentője. A Demokratikus Koalíció ezen a napon is felhívja a figyelmet a magyar egészségügy tragikus helyzetére- írja közleményében Dr. László Imre. A DK országgyűlési képviselője szerint „Semmelweis Ignác szülőhazájában ma a kormány semmibe veszi és pusztítja a kórházakat, rendelőintézeteket, cserbenhagyja a betegeket és az egészségügyi dolgozókat”.

Hirdetés

A volt kórházigazgató úgy véli, 2019-ben ezen a napon „már nem csupán az anyák megmentőjéről kell megemlékeznünk, hanem az Orbán-rezsim által lenullázott egészségügy áldozatairól is.

Magyarország a pusztuló kórházak, a menekülő orvosok és ápolók, a magukra hagyott betegek, a kórházi fertőzések, az értelmetlen halálozások országa lett”- olvasható a közleményben, melyben László hozzáteszi: „követeljük az egészségügyi dolgozók béremelését, a kórházak és rendelőintézetek haladéktalan felújítását, az európai egészségügyi minimum bevezetését!”

Forrás: atv.hu


Hirdetés

Hozzászólások: