Lénárd Rita, az orvoskamara alelnöke szerint zárt térben ideje újra maszkot hordani

Hirdetés

Lénárd Rita szerint az oltottaknak is érdemes felvenniük a maszkot, ha vásárolnak, moziznak vagy tömegközlekednek.

Elővigyázatosságból, a várható negyedik hullám miatt zárt térben ajánlatos visszatérni a maszkhasználathoz – mondta a 444.hu-nak Magyar Orvosi Kamara (MOK) alelnöke.

Hirdetés

Lénárd Rita szerint a maszkot zárt térben ajánlatos hordani, és ha be is vagyunk oltva, akkor is érdemes felvenni a tömegközlekedésen, bevásárlásnál, a moziban és a színházban is.

“Ilyenkor azt kell megnézni, hogy mi az, amit nyerünk, és mi az, amit adunk érte. A világon semmi gondunk sem lesz abból, ha a maszkot felvesszük, ha megbetegszünk, abból viszont komoly baj lehet”

– mondta Lénárd a portálnak.

Hirdetés

Az alelnök hozzátette, hogy szakemberek szerint valamilyen formában hosszabb távon is velünk fog marad a koronavírus, ezért nem árt, ha hozzászokunk, hogy a maszk is a mindennapjaink része marad. Lénárd szerint

“ez a megelőzés fontos része, amit egyszerűen meg kell tanulni, és el kell fogadni.”

Az alelnök úgy látja, hogy a nyitott helyeken egyelőre nem muszáj maszkot hordani, ha a távolságtartás megoldható. Tömegbe viszont nyílt tereken sem érdemes maszk nélkül menni.

Lénárd Rita szerint ha idős szülőt, nagyszülőt látogatunk, a fentiekhez hasonló szabályt érdemes betartani: a kertben, séta közben elég a távolságtartásra figyelni, de ha bemegyünk a lakásba, vegyük fel a maszkot.

Hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Kossuth rádióban arról beszélt, a koronavírus ellen csak az oltás véd, a maszknak és az elkülönítésnek csekély hatása van, így szavai alapján nem valószínű, hogy visszavezetik a kötelező maszkviselést (legalábbis egyelőre).

Forrás: hvg.hu


Hirdetés

Hozzászólások: