Lemondott a tankerületi igazgató, aki megalázta a vasalódeszkás tornatanárt

Hirdetés

Június 15-i hatállyal benyújtotta lemondását Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője – közölte a Promenad.hu.

Mint a cikkben olvasható, Balázs Józsefnek az elmúlt hónapokban több vitatható döntése, intézkedése is országos sajtóvisszhangot váltott ki. Az Index emlékeztet, Balázs volt az, aki több intézmény igazgatóját is arra utasította, hogy vágja vissza a létszámot. Így több diák, aki a felvételi eredmények alapján azt hitte, hogy biztos a helye, azzal szembesült, hogy máshol kell elkezdenie a tanévet, mint ahol tervezte.

Hirdetés

Az utolsó csepp valószínűleg a karantén időszaka alatt vasalódeszkán úszást oktató tanár megalázása volt. Mint korábban beszámoltunk, Balázs József írásbeli figyelmeztetésben részesítette és eltiltotta a csoportjaitól a testnevelő tanárt.

Bár a Klebelsberg Központ kérte a tankerületi központ vezetőjét, hogy vizsgálja felül a döntését, mert az eljárásával nem értenek egyet, ő azonban „ezt nem tette meg”.

Az ügyben hivatalból azonnali vizsgálatot indított Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa, mert úgy ítélte meg, hogy a tanárt emberi méltóságában sértette a tankerületi igazgató döntése.


Hirdetés

Hozzászólások: