Lélegeztetőgépre került egy 12 éves koronavírus fertőzött lány

Hirdetés

A doctor watches a coronavirus patient under treatment in the intensive care unit of the Brescia hospital, Italy, Monday, March 16, 2020. For most people, the new coronavirus causes only mild or moderate symptoms. For some, it can cause more severe illness, especially in older adults and people with existing health problems. (AP Photo/Luca Bruno)

A 12 éves kislány az életéért küzd.

A kislány unokatestvére, Justin Anthony azt mondta, hogy március 15-én tüdőgyulladást diagnosztizáltak Emmánál, pénteken viszont pozitív lett a koronavírusra a teszteredménye – írja a Blikk a CNN nyomán

Emmának nem is voltak korábban arra utaló jelei, hogy koronavírussal fertőzött lenne, és Anthony szerint még utazni sem járt a lány mostanában, egyszerűen nem tudják, hogy kaphatta el a vírust. Az Emmát kezelő, atlantai gyerekkórház, megerősítette, hogy egy 12 éves betegük pozitív eredményt mutatott a koronavírusteszten, azonban további részletekbe nem szerettek volna bocsátkozni.

Hirdetés

“A beteget elszigetelten tartjuk, és következetesen alkalmazzuk a megfelelő óvintézkedéseket. További részleteket nem közlünk a beteg személyazonosságának megőrzése érdekében” – közölte Jessica Pope, a kórház szóvivője.

Az egészségügyi szakértők szerint az idősekre és a valamilyen egészségügyi problémával már eleve rendelkező betegekre a legveszélyesebb a vírus, gyerekeknél általában csak enyhébb tünetek jelentkeznek.

A Kínai Betegségmegelőzési Központ szerint Kínában február 11-ig körülbelül 45000 regisztrált koronavírusos közül csak egy 20 évnél fiatalabb beteg hunyt el, 10 év alatti pedig egy sem.

Egy új tanulmány szerint, amelyet júniusban tesznek közzé a Pediatrics folyóiratban, Kínában 731 igazolt és 1,412 gyanús koronavírusos gyerek közül egy 14 éves fiúgyermek halt meg. Ezenkívül megállapították, hogy a gyerekek 6%-a mutatott súlyos tüneteket, míg a felnőtteknél ez a szám 18,5 százalék.

Hirdetés

Justin Anthony azt is elmondta, hogy azért osztották meg történetüket a világgal, mert szeretnék felhívni az emberek figyelmét a koronavírus komolyságára.

“Első kézből tudom, mennyire veszélyes ez a vírus. Mindenki azt hangoztatja, hogy a fiatalok nincsenek veszélyben, de most itt van ez a 12 éves lány, aki az életéért küzd. Az embereknek gyakorolniuk kell a távolságtartást. Az embereknek vigyázniuk kell a gyermekeikre. Az embereknek ezt tényleg komolyan kell venniük” – mondta Justin Anthony.

Forrás: blikk.hu


Hirdetés

Hozzászólások: