Lehet, hogy elkerülhetetlen lesz egy kéthetes teljes lezárás

Hirdetés

A hatékonyabbnak mondott, négykomponensű influenza elleni védőoltás ugyanolyan hatékony, mint az itthon gyártott háromkomponensű. Az egyedüli különbség, hogy előbbit a 3 éves kor alattiak is kaphatják, utóbbit a 3 év feletti gyerekek és felnőttek. Erről Komáromi Zoltán háziorvos, a DK egészségpolitikusa beszélt az ATV Start című műsorában.

Komáromi Zoltán egyetértett Novák Hunor gyerekorvossal abban, hogy az állam indokoltan „foglalta le” a négykomponensű vakcinát, hogy azt kismamák és három év alatti gyerekek körében ossza szét.

Hirdetés

Azzal kapcsolatban már sokkal kritikusabb volt, hogy a kormány úgy biztat mindenkit az influenzaoltás beadására, hogy nem áll rendelkezésre az ehhez szükséges mennyiségű oltóanyag. Hozzátette: amikor a miniszterelnök bejelentette, hogy mindenki, aki igényli, megkapja a vakcinát, már késő volt, hiszen a vakcinák gyártása befejeződött, így nem lehet pótolni a hiányzó mennyiséget.

Komáromi Zoltán szerint egy normális ország normális egészségügye nem így működik. A DK egészségpolitikusa kifogásolta, hogy a problémát rátolják a háziorvosra, a gyógyszerészre.
Arra reagálva, hogy Kásler Miklós elrendete: a COVID-járvány miatt 30 százalékra kell növelni a szabad ágykapacitásokat, Komáromi Zoltán azt mondta: elhibázott stratégia kórházban kezelni a járványt.

Hirdetés

A járványt úgy lehetett volna megfogni, hogy tömeges teszteléssel kiszűrik a tüneteket nem mutató fertőzötteket. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: az ezzel a kérdéssel kapcsolatban megszólaló Gulyás Gergelyt nem jegyzik sem az infektológus, sem a virológus szakemberek között.

Komáromi Zoltán megerősítette pártja álláspontját, amely szerint az ország lezárásának alternatívája a tömeges tesztelés lenne. Ezzel szemben szerinte a kormány bedobta a gyeplőt a lovak közé, és nem tartja kizártnak, hogy a járványt végül 2 hetes teljes lezárással kell majd megfékezni.​

atv.hu


Hirdetés

Hozzászólások: