Legyen a Duna Aréna új neve Benedek Tibor Aréna!

Hirdetés

Három emblematikus sportlétesítménye van Budapestnek. Az egyik a Puskás Aréna, a másik a Papp László Budapest Sportaréna, a harmadik a Duna Aréna. Az első kettő az egyetemes magyar sport két kiemelkedő alakjának, bálványának a nevét viseli, a harmadik – egy folyóét. Ízlés dolga, de ha már vannak nemzetközileg is tisztelt sporthőseink, miért ne állítsunk nekik emléket így is- írja a nemzetisport.hu

Benedek Tibor a legtöbb magyar olimpiai bajnokkal büszkélkedő sportág, a vízilabda egyik legnagyobb egyénisége, 2020. június 18. óta a legendája.

Hirdetés

Megérdemli az emléke, hogy méltóképpen tisztelegjünk előtte. A csütörtök esti mécsesgyújtás a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, Benedek Tibor második otthona előtt ilyen tisztelgés volt. Ezrek zarándokoltak el a hajnalban elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó portréjához. A sor vége a Margit hídnál kanyargott. A nagyrészt spontán esemény a szervezők szándékától függetlenül önálló életre kelt, nemzetegyesítő aktussá nemesedett.

(Fotó: Török Attila)
Benedek Tibor vitathatatlanul az egész nemzet hőse. A spirituális tisztelgésnél azonban többet is tehetünk, kézzel fogható, tárgyi manifesztálódása is szükséges.

Kereszteljük át a Duna Arénát Benedek Tibor Arénára!

Az ország jeles uszodái már így is legendás sportemberek – úszók, vízilabdázók – nevét viselik. Hajós Alfréd első olimpiai bajnokunk volt. Komjádi Béla a magyar póló apostola, Gyarmati Dezső az egyetemes vízilabdázás hérosza, az ő nevét mindjárt két uszoda, a hódmezővásárhelyi és a máriaremetei örökíti meg. A berlini olimpia legendás bajnokáról, Csik Ferencről Sopronban, Széchy Tamásról Gyulán neveztek el uszodát. Egerben van Bárány István és Bitskey Aladár uszoda is. A BVSC uszodája az olimpiai bajnok vízilabda szövetségi kapitány, Laky Károly nevét viseli. A miskolctapolcai létesítményt Kemény Dénes Városi Sportuszodának hívják – tessék, még élő sportemberről is neveztek el arénát.

Hirdetés

Benedek Tibor egyiküknél sem volt kisebb sportember. Ha valaki méltó névadónak, akkor az ő.

Ízlelgessük csak… Benedek Tibor Aréna; Ugye, nem is hangzik rosszul?

Forrás: nemzetisport.hu


Hirdetés

Hozzászólások: