“Legszívesebben üvöltenék” – koronavírus ölhette meg a magyar olimpiai bajnok kisebbik lányát

Hirdetés

Hegedűs Csaba lánya mindössze 39 éves volt. Az 1972-es müncheni olimpia birkózóbajnoka a Blikknek adott interjút.

A századik magyar ötkarikás arany tulajdonosát nagyon megviselte lánya halála, és főleg annak váratlansága. Olimpia dunakeszi otthonában lett rosszul, és hiába hívtak orvosi segítséget, már nem tudták megmenteni. Legszívesebben üvöltene a fájdalomtól, ám nála is rosszabb állapotban van felesége, Sinkovits Mariann, a legendás színész, Sinkovits Imre lánya – írja a Blikk.

Hirdetés

“Több mint negyven éve élünk együtt Mariannal, csodálatos nő, és nagyon féltem őt, nehogy feladja. Olykor rám néz, és azt mondja: ez így nem élet, ez így nem mehet tovább. Képtelen elfogadni, hogy már nincs velünk, közöttünk a gyermeke. Vigyáznom kell rá, mert nemcsak nekem, hanem nagyobbik lányunknak, a másik Sinkovits unokának is szüksége van rá, ránk” – nyilatkozta megtörten Hegedűs Csaba. “Néha belefeledkezem a munkába, a rengeteg tennivalóba, hogy aztán beüljek az autóba és csak zokogjak, zokogjak, mint egy kisgyerek” – folytatta.

A történtek drámaisága még abban is rejlik, hogy Hegedűs lánya a tragédia előtt két héttel esett át tüzetes orvosi vizsgálaton, és úgy köszöntek el tőle, hogy akár száz évig is élhet. “Beszélgettem egy professzor barátommal, és megdöbbentő dolgokat mondott a koronavírussal kapcsolatban. Egy kimutatás szerint a 35 és 40 éves korosztály tagjait fenyegeti leginkább a hirtelen szívhalál, az infarktus, a szívmegállás.

Azokról beszélek, akik megfertőződtek koronavírussal, és a statisztika egészen brutális: akik elkapták a vírust, azoknak hetven-nyolcvan százaléka belehal” – mondta Hegedűs.
Hozzátetette, “egy másik adat legalább ennyire sokkoló, az idősebbeket a súlyos vesebetegség fenyegeti az átkozott járvány szövődményei miatt. Németországban állítólag már úgy készülnek, hogy a következő években nem bírják majd a dialízisre szoruló betegek rohamát. Mindezt csak azért mondom, mert sajnos azt kell gondolnom, és ez talán több is mint megérzés, sokkal több, hogy a lányom, az én gyönyörű kislányom a koronavírus áldozata lett.”

Hegedűs Csaba lányát Szentendrén helyezték örök nyugalomra, nagyjából három kilométerre attól a háztól, ahol a szülei élnek.

Hirdetés

Hozzászólások: