Legfrissebb előrejelzés szerint havazás várható karácsonykor!

Hirdetés

Van esély a fehér karácsonyra! Az időjárás előrejelzés szerint a hét első napjai elég borultak és esősek lesznek ugyan, de akár karácsonykor már havazás is várható. Hétfőn többnyire borult, párás idő várható, de néhol már elvékonyodhat a felhőzet. Szórványosan valószínű szitálás, a hegyekben ónos szitálás, esetleg gyenge eső. A déli, délkeleti szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű.

Hirdetés

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult idő várható. Az északi megyékben, illetve a Dunától keletre többfelé várható eső, másutt helyenként lehet záporeső. A déli, délnyugati szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között valószínű.

Szerdán többnyire erősen felhős lesz az ég, de egyre inkább szakadozottá válik a felhőzet, az ország északkeleti harmadában azonban marad a túlnyomóan borult idő. Keleten, északkeleten kisebb eső előfordulhat. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 13 fok között valószínű, északkeleten lesz hűvösebb, délnyugaton enyhébb az idő.

Hirdetés

Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég. A nap első felében még csak helyenként, majd egyre többfelé eső, zápor valószínű. A déli, délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között várható – írja a met.hu.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Szórványosan, dél felé haladva egyre nagyobb eséllyel várható csapadék: kezdetben eső, majd a nap második felében (a lehűléssel összhangban) havas esőbe, elsősorban magasabb helyeken havazásba válthat a csapadék halmazállapota. A szél északnyugatira fordul és megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható. Északnyugat felől érkezik a hideg levegő, így a hegyek mellett főleg a Dunántúlon van nagyobb esély a halmazállapot váltásra este.

Hirdetés

Szombaton a gyakori felhőátvonulások mellett erősen felhős időre számíthatunk. Helyenként hózáporok alakulhatnak ki. Az északi, északnyugati szél nagy területen erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között valószínű.


Hirdetés

Hozzászólások: