Lángol a Notre-Dame, a központi torony összeomlott

Hirdetés

Hatalmas füst száll fel a párizsi Notre-Dame katedrálisból: délután 7 óra előtt néhány perccel gyulladt ki a francia főváros ikonikus épülete. A párizsi tűzoltóság megerősítette, hogy lángra kapott az épület teteje. Bár a felvételek alapján mást nem is tehettek volna.

A katedrális – mint a felvételeken is látszik – fel van állványozva, ugyanis éppen felújítják. A tűz okát hivatalosan még nem lehet tudni, de feltehető, hogy a renoválás közben gyulladhatott ki valami.

Rendőrségi forrásból több lap úgy értesült, hogy nem gyújtogatás, hanem baleset történt.

A Szajna közepén fekvő szigeten álló gótikus templom környékét kiüríttette a rendőrség. A város minden pontjáról tűzoltók száguldanak a tűz irányába – írják többen Twitteren. Korábban arról híreztek, hogy a tüzet sikerült megfékezni, azonban 8 óra körülre rosszabbra fordult a helyzet:

a katedrális szóvivője elmondta, hogy arra számítanak, az egész tetőszerkezet le fog égni. A székesegyház központi tornya körülbelül egy órával a tűz keletkezése után összeomlott.

Emmanuel Macron, francia elnök lemondta az estére tervezett beszédét az esetre hivatkozva. Az elnök a sárgamellényes tüntetőkhöz intézett volna beszédet az egyik TV csatornán, azonban most a helyszínre tart.

Forrás: 24.hu


Hirdetés

Hozzászólások: